2015-10-08 06:00

2015-10-08 06:00

En onödigt komplicerad organisation

LANDSTINGET:

Vilka otroligt komplicerade organisationer som våra landsting och liknande förrättningar är. En separat organiserad ledning (sakkunniga), som endast ska ordna verksamheten, och en annan organisation som sköter ekonomin (politiker som inte behöver ha någon utbildning alls) utan att ha närmare samarbete att anpassa varandras behov.

När det gäller politikers sätt att se på ekonomin (skatter) så verkar det i första hand vara: höjer vi skatten så kommer vi kanske att få färre röster vid nästa val och då riskera att mista den fina höga status som vi landstingråd och liknande har; den risken vill vi inte ta, då får de vårdsökande personerna hellre vänta och få sämre vård.

Är det inte de sjuka människorna som ska komma i första hand? När befolkningen ökar och medelåldern stiger beskär man tillgången med personalindragningar och nedläggning av sjukhus. Vilken otrolig genialitet!

Per Rosin

Pensionerad anestesisjusköterska

Vilka otroligt komplicerade organisationer som våra landsting och liknande förrättningar är. En separat organiserad ledning (sakkunniga), som endast ska ordna verksamheten, och en annan organisation som sköter ekonomin (politiker som inte behöver ha någon utbildning alls) utan att ha närmare samarbete att anpassa varandras behov.

När det gäller politikers sätt att se på ekonomin (skatter) så verkar det i första hand vara: höjer vi skatten så kommer vi kanske att få färre röster vid nästa val och då riskera att mista den fina höga status som vi landstingråd och liknande har; den risken vill vi inte ta, då får de vårdsökande personerna hellre vänta och få sämre vård.

Är det inte de sjuka människorna som ska komma i första hand? När befolkningen ökar och medelåldern stiger beskär man tillgången med personalindragningar och nedläggning av sjukhus. Vilken otrolig genialitet!

Per Rosin

Pensionerad anestesisjusköterska

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.