2015-10-08 06:00

2015-10-08 06:00

Ändra på möteskulturen

LANDSTINGET:

Det är dyrt med inlånad personal för landstinget. Hur har detta kunnat få starta en gång i tiden? Jag själv, som ska snart gå i pension, har en månadslön på 23 000 kronor. Visst vore det trevligt med lite högre lön, för att inte tala om, pension.

Under mitt långa liv i vården har jag sett förändringar som för mig verkar tungrodda och kostsamma. Det utbildas sjukvårdspersonal, som sedan ska överta chefernas arbete. Varför? Jo, de har inte tid att sköta sitt eget arbete, de tillbringar sin mesta arbetstid i möten. Varför?

Kan det finnas några bra alternativ, att få en bättre ekonomi? Kanske läge för lite omorganisation och planering? Tänker då på personalen i landstingshuset. Läge för lite uppsägningar bland dem? Gissar, att kom det en tidsstudieman och hälsade på dem, så skulle det kanske minska på personal? Eller sänka deras löner? Dra in på tjänsteresor och traktamenten? Viktigt är att de inte får någon julklapp eller julfest. Ingen fika eller mat, när de har sammanträde eller är på tjänsteresa.

Eller låter det illa? IT är ju så fint utvecklat, det går att ha skype-möten. Då, med medtagen lunch eller smörgås.

Lyckat till med val av landstingspersonal vid uppsägningen!

Rädd att bli arbetslös

Det är dyrt med inlånad personal för landstinget. Hur har detta kunnat få starta en gång i tiden? Jag själv, som ska snart gå i pension, har en månadslön på 23 000 kronor. Visst vore det trevligt med lite högre lön, för att inte tala om, pension.

Under mitt långa liv i vården har jag sett förändringar som för mig verkar tungrodda och kostsamma. Det utbildas sjukvårdspersonal, som sedan ska överta chefernas arbete. Varför? Jo, de har inte tid att sköta sitt eget arbete, de tillbringar sin mesta arbetstid i möten. Varför?

Kan det finnas några bra alternativ, att få en bättre ekonomi? Kanske läge för lite omorganisation och planering? Tänker då på personalen i landstingshuset. Läge för lite uppsägningar bland dem? Gissar, att kom det en tidsstudieman och hälsade på dem, så skulle det kanske minska på personal? Eller sänka deras löner? Dra in på tjänsteresor och traktamenten? Viktigt är att de inte får någon julklapp eller julfest. Ingen fika eller mat, när de har sammanträde eller är på tjänsteresa.

Eller låter det illa? IT är ju så fint utvecklat, det går att ha skype-möten. Då, med medtagen lunch eller smörgås.

Lyckat till med val av landstingspersonal vid uppsägningen!

Rädd att bli arbetslös

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.