2015-10-07 06:00

2015-10-07 06:00

Lägg inte ner Järvenskolan!

ARVIKA KOMMUN: Gunnarskogsföräldrar vänder sig till Eda kommun

Som förälder, vuxen människa och landsbygdsbo blir man för sina barn nu när förslaget om ett superhögstadium i Arvika har tagit form. En så stor skola, med 850 elever, skapar anonymitet och risk för utanförskap. Kommer varje individ verkligen att bli sedd? Om problem skulle uppstå finns kommer det inte längre att finnas någon möjlighet att byta skola.

Gunnarskog är en levande, expansiv bygd. På Järvenskolan visar eleverna mycket goda resultat. De slipper bussande och har en fin närmiljö. Utanför tätorten Arvika är det i Gunnarskog som födelsetalen ligger i topp. Barnfamiljer letar boende med ljus och lykta här och vill ha sina barn inskrivna i den populära Järvenskolan. Gunnarskog är med andra ord en fin tillgång för Arvika kommun!

Är Arvikas politiker villiga att sätta käppar i hjulet för de fina framtidsutsikterna här? Centralskolan i Arvika är sliten, och kanske behövs det en ny skola i stan, men använd inte det som argument för att lägga ned högstadiet på Järvenskolan; se istället till att värna om oss alla i denna kommun!

En annan fundering är hur Edas politiker ser på allt detta. Om vi inte får gehör för våra synpunkter hos Arvikas politiker, finns det då utrymme för Eda kommun att ta emot Gunnarskogseleverna och deras skolpeng?

I det läge som nu har uppstått kommer de växande barnfamiljerna i Gunnarskog att vara öppna för att diskutera nya lösningar.

Föräldrar i Gûnnerske

Som förälder, vuxen människa och landsbygdsbo blir man för sina barn nu när förslaget om ett superhögstadium i Arvika har tagit form. En så stor skola, med 850 elever, skapar anonymitet och risk för utanförskap. Kommer varje individ verkligen att bli sedd? Om problem skulle uppstå finns kommer det inte längre att finnas någon möjlighet att byta skola.

Gunnarskog är en levande, expansiv bygd. På Järvenskolan visar eleverna mycket goda resultat. De slipper bussande och har en fin närmiljö. Utanför tätorten Arvika är det i Gunnarskog som födelsetalen ligger i topp. Barnfamiljer letar boende med ljus och lykta här och vill ha sina barn inskrivna i den populära Järvenskolan. Gunnarskog är med andra ord en fin tillgång för Arvika kommun!

Är Arvikas politiker villiga att sätta käppar i hjulet för de fina framtidsutsikterna här? Centralskolan i Arvika är sliten, och kanske behövs det en ny skola i stan, men använd inte det som argument för att lägga ned högstadiet på Järvenskolan; se istället till att värna om oss alla i denna kommun!

En annan fundering är hur Edas politiker ser på allt detta. Om vi inte får gehör för våra synpunkter hos Arvikas politiker, finns det då utrymme för Eda kommun att ta emot Gunnarskogseleverna och deras skolpeng?

I det läge som nu har uppstått kommer de växande barnfamiljerna i Gunnarskog att vara öppna för att diskutera nya lösningar.

Föräldrar i Gûnnerske

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.