2015-10-06 06:00

2015-10-06 06:00

Hotad med straffavgift på6 000 procent

OCKER:

Jag passerade under semestern i augusti en avgiftsbelagd bro i närheten av Motala. Räkning för detta kom nyligen med ett belopp av 5 kronor – där portot överstiger fakturabeloppet. Om jag skulle missa att betala i tid hotades jag med en straffavgift på 300 kronor, som utgör 6 000 procent av fakturabeloppet.

Var går gränsen för ocker?

Samhällsbetraktare

Jag passerade under semestern i augusti en avgiftsbelagd bro i närheten av Motala. Räkning för detta kom nyligen med ett belopp av 5 kronor – där portot överstiger fakturabeloppet. Om jag skulle missa att betala i tid hotades jag med en straffavgift på 300 kronor, som utgör 6 000 procent av fakturabeloppet.

Var går gränsen för ocker?

Samhällsbetraktare

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.