2015-10-06 06:00

2015-10-06 10:35

Håll uteserveringarna öppna!

KARLSTAD: Stängt – trots varmt och fint väder...

Jag en vanlig Karlstadsbo, alltså varken krögare eller politiker har läst både i tidningen och på Facebook om uteserveringarna på Kungsgatan i Karlstad.

Nyligen var jag tillsammans med mina vänner ute på stan för att käka. Det var varmt och fint väder, men tyvärr var uteserveringarna stängda på grund av att restaurangerna saknar tillstånd att ha sina uteserveringar öppna efter 1/10.

Vi lever i ett demokratiskt samhälle och tycker att man själv ska få välja om man vill sitta inne eller ute, det är inte politikernas sak att göra. Men det gör de ju, på ett indirekt sätt, genom att tvinga restaurangerna att stänga sina uteserveringar. Snarare tycker jag att Karlstads kommun bör vara glad över att restaurangägarna vill ha sina uteserveringar öppna året runt inte bara för att det skapar fler arbetstillfällen utan även för att kommunen därigenom själv kommer att dra in flera hundra tusen per år.

Om det var så att krögarna krävde av kommun­en att den skulle stå för en massa pengar i sammanhanget, så skulle man ha förståelse för att kommun­en inte vill lägga ut pengar på privata aktörer. Men så är ju inte fallet, för krögarna bekostar själva hyran för uteplatserna, personal, värme och ansvaret.

Vem vill inte komma till stan en kylig kväll och kunna beställa en god varm dryck i en mysig och uppvärmd utemiljö? Speciellt nu, när restauratörerna har byggt upp dessa snygga handikappanpassa­de uteserveringar, som sätter både liv och färg på Kungsgatan!

Krögarna bör få mer frihet för att kunna erbjuda oss medborgare lite mer aktiviteter och utbud i centrum. Uteserveringarna stör ingen.

 

Zeid Feili

 

Nyligen var jag tillsammans med mina vänner ute på stan för att käka. Det var varmt och fint väder, men tyvärr var uteserveringarna stängda på grund av att restaurangerna saknar tillstånd att ha sina uteserveringar öppna efter 1/10.

Vi lever i ett demokratiskt samhälle och tycker att man själv ska få välja om man vill sitta inne eller ute, det är inte politikernas sak att göra. Men det gör de ju, på ett indirekt sätt, genom att tvinga restaurangerna att stänga sina uteserveringar. Snarare tycker jag att Karlstads kommun bör vara glad över att restaurangägarna vill ha sina uteserveringar öppna året runt inte bara för att det skapar fler arbetstillfällen utan även för att kommunen därigenom själv kommer att dra in flera hundra tusen per år.

Om det var så att krögarna krävde av kommun­en att den skulle stå för en massa pengar i sammanhanget, så skulle man ha förståelse för att kommun­en inte vill lägga ut pengar på privata aktörer. Men så är ju inte fallet, för krögarna bekostar själva hyran för uteplatserna, personal, värme och ansvaret.

Vem vill inte komma till stan en kylig kväll och kunna beställa en god varm dryck i en mysig och uppvärmd utemiljö? Speciellt nu, när restauratörerna har byggt upp dessa snygga handikappanpassa­de uteserveringar, som sätter både liv och färg på Kungsgatan!

Krögarna bör få mer frihet för att kunna erbjuda oss medborgare lite mer aktiviteter och utbud i centrum. Uteserveringarna stör ingen.

 

Zeid Feili

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.