2015-10-03 06:00

2015-10-03 06:00

Jägarna ska få hålla efter vargen

FAUNA:

Vargen tar över

Vargen är en stor diskussionsfråga bland många. Vissa tycker alla vargar ska dö för att de tar hundar och annat. Men det är ju ett vilt djur, man ska kunna gå ut i skogen och se en varg. Men det ska vara väldigt sällsynt.

Det finns runt 500 vargar i Sverige och det är för mycket tycker jag. 100, utspridda över hela landet, vore bättre. Direkt det blir skyddsjakt på varg så stoppas den av någon som aldrig varit i skogen eller haft en hund som jagat. Jägarna borde få hålla efter vargen som man gör med älgarna.

Elev Kvistbergsskolan

Vargen tar över

Vargen är en stor diskussionsfråga bland många. Vissa tycker alla vargar ska dö för att de tar hundar och annat. Men det är ju ett vilt djur, man ska kunna gå ut i skogen och se en varg. Men det ska vara väldigt sällsynt.

Det finns runt 500 vargar i Sverige och det är för mycket tycker jag. 100, utspridda över hela landet, vore bättre. Direkt det blir skyddsjakt på varg så stoppas den av någon som aldrig varit i skogen eller haft en hund som jagat. Jägarna borde få hålla efter vargen som man gör med älgarna.

Elev Kvistbergsskolan

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.