2015-10-03 06:00

2015-10-04 07:22

Bullar uppmärksammas mer än djur

DAGAR

Enligt almanackan är det Kanelbullen dag den 4 oktober, en dag som sedan länge har uppmärksammats som Djurens dag, på grund av att djurens skyddshelgon Franciscus av Assisi har tillägnats dagen.

Skulle det vara mer angeläget att uppmärksamma kanelbullar än våra medvarelser, som utsätts för svårt lidande? Kor, grisar, hönor och kycklingar plågas i så kallade djurfabriker; marsvin, kaniner och primater plågas i laboratorier; minkar plågas på pälsfarmer, elefanter och sjölejon plågas på cirkusar; isbjörnar och lejon plågas i djurparker.

Det är beklämmande att djurens lidande tydligen fortfarande inte tas på allvar när Djurens dag ignoreras.

Henrik Scheutz

 

Skulle det vara mer angeläget att uppmärksamma kanelbullar än våra medvarelser, som utsätts för svårt lidande? Kor, grisar, hönor och kycklingar plågas i så kallade djurfabriker; marsvin, kaniner och primater plågas i laboratorier; minkar plågas på pälsfarmer, elefanter och sjölejon plågas på cirkusar; isbjörnar och lejon plågas i djurparker.

Det är beklämmande att djurens lidande tydligen fortfarande inte tas på allvar när Djurens dag ignoreras.

Henrik Scheutz

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.