2015-10-02 06:00

2015-10-02 06:00

Nu får det vara nog med kommunala förlustbolag

KARLSTAD: Karlstad Airport, Vindpark Vänern...

Nyligen kunde vi läsa om de kommunägda förlustbolagen Karlstad Airport och Vindpark Vänern Kraft AB – och nu tänker man bilda ytterligare ett... Nej, nu räcker det med extra utgifter för oss skattebetalare! Gör ert jobb och minimera förlusterna i stället. Om vi är missnöjda ger vi er kicken vid nästa val.

Enligt min mening ska politiker inte äga/styra företag.

Ett enögt parti som MP har som bekant endast järnväg och cykel för ögonen när det gäller infrastrukturfrågor och saknar därmed trovärdighet. Partiet var pådrivande om att skapa Vindkraft Vänern. Resultatet vet vi. Hoppas man tar lärdom av detta felbeslut när man diskuterar havsbaserad vindkraft på regeringsnivå.

Som skattebetalare kräver jag att politiker, oavsett partitillhörighet, driver sina frågor utan att sitta i diverse bolag. Region Värmland har generellt inte rosat marknaden och har väl ingen egen sedelpress utan lever också på skattepengar.

Lennart G

Nyligen kunde vi läsa om de kommunägda förlustbolagen Karlstad Airport och Vindpark Vänern Kraft AB – och nu tänker man bilda ytterligare ett... Nej, nu räcker det med extra utgifter för oss skattebetalare! Gör ert jobb och minimera förlusterna i stället. Om vi är missnöjda ger vi er kicken vid nästa val.

Enligt min mening ska politiker inte äga/styra företag.

Ett enögt parti som MP har som bekant endast järnväg och cykel för ögonen när det gäller infrastrukturfrågor och saknar därmed trovärdighet. Partiet var pådrivande om att skapa Vindkraft Vänern. Resultatet vet vi. Hoppas man tar lärdom av detta felbeslut när man diskuterar havsbaserad vindkraft på regeringsnivå.

Som skattebetalare kräver jag att politiker, oavsett partitillhörighet, driver sina frågor utan att sitta i diverse bolag. Region Värmland har generellt inte rosat marknaden och har väl ingen egen sedelpress utan lever också på skattepengar.

Lennart G

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.