2015-10-01 06:00

2015-10-01 06:00

Världens fattiga får svälta om alla ska äta vegetariskt

MAT: Ett slag i luften

Svar till Henrik Scheutz (NWT 26/9):

Miljöförstöring, djurs lidande, cancer, plåga, döda... Jo det är lätt att ta till stora ord för att göra sin ståndpunkt mer vederhäftig. Att vi i Sverige med världens bästa djurhållning och strängaste lagstiftning för djurens skull skulle bli vegetarianer måste betraktas som ett riktigt slag i luften.

Dessutom undrar jag: vad ska vi då gödsla alla grönsaksfält med, när vi inte ska ha någon djurhållning och självklart inte får använda konstgödsel?

Om dessutom i din drömvärld hela jordens befolkning för djurens skull skulle gå över till helt vegetarisk kost, så skulle faktiskt problemen med överbefolkning lösa sig automatiskt eftersom en stor del av mänskligheten då skulle svälta ihjäl på grund av matbrist. Och gissa vilken del av världen, den rika eller den fattiga?

Fortsätt gärna att drömma, men jag äter det jag vill utan att skriva dig på näsan, så var god och gör detsamma mot mig!

Valfrihet

Svar till Henrik Scheutz (NWT 26/9):

Miljöförstöring, djurs lidande, cancer, plåga, döda... Jo det är lätt att ta till stora ord för att göra sin ståndpunkt mer vederhäftig. Att vi i Sverige med världens bästa djurhållning och strängaste lagstiftning för djurens skull skulle bli vegetarianer måste betraktas som ett riktigt slag i luften.

Dessutom undrar jag: vad ska vi då gödsla alla grönsaksfält med, när vi inte ska ha någon djurhållning och självklart inte får använda konstgödsel?

Om dessutom i din drömvärld hela jordens befolkning för djurens skull skulle gå över till helt vegetarisk kost, så skulle faktiskt problemen med överbefolkning lösa sig automatiskt eftersom en stor del av mänskligheten då skulle svälta ihjäl på grund av matbrist. Och gissa vilken del av världen, den rika eller den fattiga?

Fortsätt gärna att drömma, men jag äter det jag vill utan att skriva dig på näsan, så var god och gör detsamma mot mig!

Valfrihet

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.