2015-10-01 06:00

2015-10-01 06:00

IS slåss mot alla oavsett religion

NATO/USA:

Svar till Hans Skagerlind (NWT 29/9):

Du skriver att vi har USA och Nato att tacka för IS och de enorma flyktingströmmarna. Vad jag kommer ihåg började kriget i Libanon innan IS kommit till eller i alla fall fått betydelse. IS slåss inte mot USA eller Nato utan mot alla, oavsett religion, som inte sympatiserar med deras syn på världen, i första hand andra muslimer.

Innebär ditt påstående i så fall att USA och Nato är orsaken till alla terrorgrupper även i Sydamerika Afrika och Asien?

Att de sedan har fått allt större betydelse tror jag inte man kan beskylla USA eller Nato för, eftersom de inte på ett direkt sätt är inblandade där. Man skulle i så fall lika gärna kunna byta ut dem mot Ryssland och Iran, och strömmarna från Afrika borde inte komma på grund av USA och Nato.

Undrande

Svar till Hans Skagerlind (NWT 29/9):

Du skriver att vi har USA och Nato att tacka för IS och de enorma flyktingströmmarna. Vad jag kommer ihåg började kriget i Libanon innan IS kommit till eller i alla fall fått betydelse. IS slåss inte mot USA eller Nato utan mot alla, oavsett religion, som inte sympatiserar med deras syn på världen, i första hand andra muslimer.

Innebär ditt påstående i så fall att USA och Nato är orsaken till alla terrorgrupper även i Sydamerika Afrika och Asien?

Att de sedan har fått allt större betydelse tror jag inte man kan beskylla USA eller Nato för, eftersom de inte på ett direkt sätt är inblandade där. Man skulle i så fall lika gärna kunna byta ut dem mot Ryssland och Iran, och strömmarna från Afrika borde inte komma på grund av USA och Nato.

Undrande

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.