2015-09-30 06:00

2015-09-30 06:00

Regeringen behöver lära sig att samarbeta

POLITIK:

För ett år sedan genomfördes allmänna val till riksdagen. Trots detta leds nu landet av partier som inte är folkvalda. Det har av partierna bildats pakter likt i familjespel för att minoriteten ska kunna genomföra sin politik, allt för att kunna utesluta SD. I skolor är all mobbing förbjuden, dock ej i riksdagen.

Jag har under många år varit vd för några större företag i Sverige. I alla bolag finns en styrelse, oftast med en blandning av oliktänkande deltagare, där man ändå måste göra allt för att lyssna och i samråd göra allt för bolagets bästa. En tokig ide kan kanske slipas för att bli till något bra.

Vid årsskiftet höjs skatter på drivmedel vilket gör det ännu svårare att leva i glesbygder. Man försvårar för våra bönder att överleva, man ger en subvention som ger tillbaka 50 procent av skattehöjningen, en subvention som kan återsökas 2017. Samtidigt som regeringen genomför skattehöjningar med hänvisning till miljöskäl har staten ett företag som smutsar ner 24 gånger mer än hela Sveriges utsläpp. Här kan tala om att sila myggor och svälja kameler.

Vi rustar med vapen för ett eventuellt krig men har glömt att vi kanske behöver vara självförsörjande med livsmedel. Jag anser att vår regering behöver lära sig att samarbeta över alla gränser i stället för att som stridstuppar befinna sig i sandlådan.

Samhällsbetraktare

För ett år sedan genomfördes allmänna val till riksdagen. Trots detta leds nu landet av partier som inte är folkvalda. Det har av partierna bildats pakter likt i familjespel för att minoriteten ska kunna genomföra sin politik, allt för att kunna utesluta SD. I skolor är all mobbing förbjuden, dock ej i riksdagen.

Jag har under många år varit vd för några större företag i Sverige. I alla bolag finns en styrelse, oftast med en blandning av oliktänkande deltagare, där man ändå måste göra allt för att lyssna och i samråd göra allt för bolagets bästa. En tokig ide kan kanske slipas för att bli till något bra.

Vid årsskiftet höjs skatter på drivmedel vilket gör det ännu svårare att leva i glesbygder. Man försvårar för våra bönder att överleva, man ger en subvention som ger tillbaka 50 procent av skattehöjningen, en subvention som kan återsökas 2017. Samtidigt som regeringen genomför skattehöjningar med hänvisning till miljöskäl har staten ett företag som smutsar ner 24 gånger mer än hela Sveriges utsläpp. Här kan tala om att sila myggor och svälja kameler.

Vi rustar med vapen för ett eventuellt krig men har glömt att vi kanske behöver vara självförsörjande med livsmedel. Jag anser att vår regering behöver lära sig att samarbeta över alla gränser i stället för att som stridstuppar befinna sig i sandlådan.

Samhällsbetraktare

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.