2015-09-30 06:00

2015-09-30 06:00

Miljömupparnas skattekrav slår mot landsbygdens folk

NORDVÄRMLAND: Man sparkar på landsbygden...

Regeringen behöver ytterligare slantar att stoppa i diverse svarta hål och har då bland annat böjt sig för miljömupparnas krav på rejäl höjning av bensin- och dieselskatterna. Detta drabbar, som alla vet, i synnerhet folk på landsbygden där bilen ofta är helt nödvändig för att man ska kunna ta sig till arbete och affärer. Dessutom kommer förstås alla varutransporter att fördyras.

Käckt har nu miljöministern utlovat rejäl satsning på den så kallade kollektivtrafiken på landsbygden. Eftersom det där jag bor i norra Värmland är drygt 50 mil till närmaste tunnelbana och någon buss aldrig susar fram i närheten av min byväg, återstår som förmodat kollektivt färdmedel sparken vintertid – det vill säga att grannen och jag får turas om att skjutsa varandra medelst med genom vinterlandskapet.

Det är väl så våra förutseende koldioxidbevakare, inte minst beträffande dieselfordon, har tänkt sig framtiden på landsbygden?

Martin Söderlund

Lärar'n på Väls

Regeringen behöver ytterligare slantar att stoppa i diverse svarta hål och har då bland annat böjt sig för miljömupparnas krav på rejäl höjning av bensin- och dieselskatterna. Detta drabbar, som alla vet, i synnerhet folk på landsbygden där bilen ofta är helt nödvändig för att man ska kunna ta sig till arbete och affärer. Dessutom kommer förstås alla varutransporter att fördyras.

Käckt har nu miljöministern utlovat rejäl satsning på den så kallade kollektivtrafiken på landsbygden. Eftersom det där jag bor i norra Värmland är drygt 50 mil till närmaste tunnelbana och någon buss aldrig susar fram i närheten av min byväg, återstår som förmodat kollektivt färdmedel sparken vintertid – det vill säga att grannen och jag får turas om att skjutsa varandra medelst med genom vinterlandskapet.

Det är väl så våra förutseende koldioxidbevakare, inte minst beträffande dieselfordon, har tänkt sig framtiden på landsbygden?

Martin Söderlund

Lärar'n på Väls

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.