2015-09-30 06:00

2015-09-30 06:00

Inget tiggarläger på Våxnäs!

KARLSTAD:

Karlstads kommun bör ta lärdom av händelsen i Malmö och inte upplåta mark till ett vinterhärbärge på Våxnäs. Om statsminister och socialt ansvarig minister avråder från att gå tiggarnas ärenden bör en kommun inte medverka till att en kåkstad etableras och som efter kort tid troligtvis kommer att permanentas. Om det inte går att utrymma ett illegalt upprättat läger på privat mark, hur skulle då en kommun kunna utrymma ett läger som kommunen själv har etablerat? Tidsgränser har ju visat sig bli utdragna med överklagningar och andra moment 22-hänvisningar.

Våra nettomiljarder till EU:s olika fonder, som också går till Rumänien med flera länder, måste innebära att vi tar vårt ansvar för att slippa tiggeri runt om i vårt land.

Rättsmedveten

Karlstads kommun bör ta lärdom av händelsen i Malmö och inte upplåta mark till ett vinterhärbärge på Våxnäs. Om statsminister och socialt ansvarig minister avråder från att gå tiggarnas ärenden bör en kommun inte medverka till att en kåkstad etableras och som efter kort tid troligtvis kommer att permanentas. Om det inte går att utrymma ett illegalt upprättat läger på privat mark, hur skulle då en kommun kunna utrymma ett läger som kommunen själv har etablerat? Tidsgränser har ju visat sig bli utdragna med överklagningar och andra moment 22-hänvisningar.

Våra nettomiljarder till EU:s olika fonder, som också går till Rumänien med flera länder, måste innebära att vi tar vårt ansvar för att slippa tiggeri runt om i vårt land.

Rättsmedveten

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.