2015-09-30 06:00

2015-09-30 06:00

Demokratin är satt ur spel

POLITIK:

Stefan Löfvens ambition att skära lagrar för landets del och vinna anseende i världen med hjälp av frikostiga bistånd till jordens alla hörn får mig att tro att hans mål inte är att framstå som en landsfader utan som en världsfrälsare; detta i ett läge där de nationelle problemen hopar sig allt påtagligare runt omkring oss.

Våra folkvaldas avsikter att sätta demokratin ur spel, bland annat genom att vid sina möten utesluta ett av riksdagen godkänt politiskt parti, väcker förvåning. Det har dock nämnts att Sverigedemokraternas framgångar i väljarbarometrarna har avstannat av en smula, och detta torde vara en följd av att de olika partiernas traditionella anhängare och väljare nu börjar ställa större krav på sina respektive förtroendevalda att agera med kraft i invandrar- och migrationsfrågor. I dag borde vi ju inte behöva ta hjälp av SD för att få gehör för våra åsikter. Inser inte våra riksdagspolitiker vidden av den i detta avseende pågående utvecklingen i landet så har vi sannolikt anledning att känna en viss oro...

Han på glasberget

Stefan Löfvens ambition att skära lagrar för landets del och vinna anseende i världen med hjälp av frikostiga bistånd till jordens alla hörn får mig att tro att hans mål inte är att framstå som en landsfader utan som en världsfrälsare; detta i ett läge där de nationelle problemen hopar sig allt påtagligare runt omkring oss.

Våra folkvaldas avsikter att sätta demokratin ur spel, bland annat genom att vid sina möten utesluta ett av riksdagen godkänt politiskt parti, väcker förvåning. Det har dock nämnts att Sverigedemokraternas framgångar i väljarbarometrarna har avstannat av en smula, och detta torde vara en följd av att de olika partiernas traditionella anhängare och väljare nu börjar ställa större krav på sina respektive förtroendevalda att agera med kraft i invandrar- och migrationsfrågor. I dag borde vi ju inte behöva ta hjälp av SD för att få gehör för våra åsikter. Inser inte våra riksdagspolitiker vidden av den i detta avseende pågående utvecklingen i landet så har vi sannolikt anledning att känna en viss oro...

Han på glasberget

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.