2015-09-29 06:00

2015-09-29 06:00

Tre av de fyra storbankernajävlas med skattebetalarna

SVERIGE: Sedlar och mynt blir kvar länge än

Svar till signaturen N-A J (NWT 25/9):

Tyck vad du vill om Riksbankens nya sedlar och mynt men var förvissad om att de kommer att leva till åtminstone 2045. Erfarenheten visar att nya sedlar och mynt har en överlevnadstid på ungefär 30 år.

Är det några som drabbats av det virus du raljerar om så är det makthavarna i tre av de fyra storbankerna: Nordea, Swedbank och SEB. Heder åt Handelsbanken som behåller såväl kontanter som kontor i glesbygden, samt bankfack, och till de lokala sparbankerna som värnar inte bara sina kunder utan hela lokalsamhället.

För övrigt är det hög tid att lagstiftarna tar de tre nämnda storbankerna i örat och ser till att kontanthanteringen återförs dit den hör hemma, så länge sedlar och mynt är legala betalningsmedel. Med en sammantagen årsvinst på nära 100 miljarder kronor är det oanständigt att som tack för hjälpen när det gick åt pipan förra gången fortsätta att jävlas med skattebetalarna.

Bengt Carlstedt

Fagerås

Svar till signaturen N-A J (NWT 25/9):

Tyck vad du vill om Riksbankens nya sedlar och mynt men var förvissad om att de kommer att leva till åtminstone 2045. Erfarenheten visar att nya sedlar och mynt har en överlevnadstid på ungefär 30 år.

Är det några som drabbats av det virus du raljerar om så är det makthavarna i tre av de fyra storbankerna: Nordea, Swedbank och SEB. Heder åt Handelsbanken som behåller såväl kontanter som kontor i glesbygden, samt bankfack, och till de lokala sparbankerna som värnar inte bara sina kunder utan hela lokalsamhället.

För övrigt är det hög tid att lagstiftarna tar de tre nämnda storbankerna i örat och ser till att kontanthanteringen återförs dit den hör hemma, så länge sedlar och mynt är legala betalningsmedel. Med en sammantagen årsvinst på nära 100 miljarder kronor är det oanständigt att som tack för hjälpen när det gick åt pipan förra gången fortsätta att jävlas med skattebetalarna.

Bengt Carlstedt

Fagerås

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.