2015-09-26 06:00

2015-09-26 06:00

Tacksam för bra vård

SJUKDOMAR:

Under många år har jag behövt kontakt med vården för mina hjärtfel och då har jag alltid kommit till läkare snabbt. När jag nu, under sommaren, drabbades av kraftiga ryggbesvär så ringde jag Kils vårdcentral, hamnade i kö och blev uppringd tio minuter senare av en kvinna som gav mig en läkartid och uppmanade mig samtidigt att skriva en ”egenremiss” till ortopeden.

Dagen innan läkarbesöket kom svar på den remissen. Läkaren i Kil skickade mig till akuten på Centralsjukhuset där jag fick vänta några timmar. Då mitt tillstånd var långt ifrån livshotande så prioriterades jag ner vilket jag självklart accepterade. Så småningom fick jag träffa en fantastisk läkare, som gav mig råd och mediciner samt ett lycka till.

Under tiden jag väntade fick jag bevittna hur de anställda sprang benen av sig för att hjälpa alla som klagade och skällde.

Jag vill med detta rikta ett stort tack till alla er som sliter ut er för att jag och mina medpatienter ska få en bra och rättvis vård.

Sören Wäppling

Under många år har jag behövt kontakt med vården för mina hjärtfel och då har jag alltid kommit till läkare snabbt. När jag nu, under sommaren, drabbades av kraftiga ryggbesvär så ringde jag Kils vårdcentral, hamnade i kö och blev uppringd tio minuter senare av en kvinna som gav mig en läkartid och uppmanade mig samtidigt att skriva en ”egenremiss” till ortopeden.

Dagen innan läkarbesöket kom svar på den remissen. Läkaren i Kil skickade mig till akuten på Centralsjukhuset där jag fick vänta några timmar. Då mitt tillstånd var långt ifrån livshotande så prioriterades jag ner vilket jag självklart accepterade. Så småningom fick jag träffa en fantastisk läkare, som gav mig råd och mediciner samt ett lycka till.

Under tiden jag väntade fick jag bevittna hur de anställda sprang benen av sig för att hjälpa alla som klagade och skällde.

Jag vill med detta rikta ett stort tack till alla er som sliter ut er för att jag och mina medpatienter ska få en bra och rättvis vård.

Sören Wäppling

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.