2015-09-26 06:00

2015-09-26 06:00

Tack för mig, Konsum!

VÄRMLAND:

Som tidigare Konsumkund valde jag att byta till Ica under våren då jag kände att det började bli för mycket med konstiga återbäringssystem, reklam, saknade varor med mera. Jag valde då att besöka Ica Maxi på Bergvik och ICA i Välsviken. Det som slog mig var vilket annorlunda bemötande jag fick. Personalen var mycket mer positiv och var hjälpsam då det var svårt för mig i början att hitta varornas placering och så vidare.

Efter en tid skaffade jag också Ica-kortet, som har visat sig innehålla många fördelar. Jag har dessutom fått erbjudanden om gratisvaror, rabattköp, resor med mera samt 25 kronor i rabattkuponger – detta utan att behöva ta hjälp av dator eller något annat; alla erbjudanden kommer i brevlådan!

Men det som jag har uppskattat mest är Ica-personalens bemötande. Inga sura miner i kassan, alltid ett välkomnande. Dessutom saknas det sällan några varor i hyllan.

När man sedan hör att Konsum ska lägga ner butiker där Ica finns, så har jag förståelse för detta då det måste vara svårt för Konsum på dessa orter att priskonkurrera eftersom dessa butiker ska betala till huvudkontoret för att få hjälp med reklam-, fastighets-, informations-, personal- och marknadsföringsfrågor med mera – samt till vd:s lön. Ica-handlaren sköter det mesta själv och gör det med den äran.

Jag kommer i fortsättningen att vara Ica-kund men handla hos Coop vid vissa erbjudanden (som de flesta gör).

Fd Konsumkund

Som tidigare Konsumkund valde jag att byta till Ica under våren då jag kände att det började bli för mycket med konstiga återbäringssystem, reklam, saknade varor med mera. Jag valde då att besöka Ica Maxi på Bergvik och ICA i Välsviken. Det som slog mig var vilket annorlunda bemötande jag fick. Personalen var mycket mer positiv och var hjälpsam då det var svårt för mig i början att hitta varornas placering och så vidare.

Efter en tid skaffade jag också Ica-kortet, som har visat sig innehålla många fördelar. Jag har dessutom fått erbjudanden om gratisvaror, rabattköp, resor med mera samt 25 kronor i rabattkuponger – detta utan att behöva ta hjälp av dator eller något annat; alla erbjudanden kommer i brevlådan!

Men det som jag har uppskattat mest är Ica-personalens bemötande. Inga sura miner i kassan, alltid ett välkomnande. Dessutom saknas det sällan några varor i hyllan.

När man sedan hör att Konsum ska lägga ner butiker där Ica finns, så har jag förståelse för detta då det måste vara svårt för Konsum på dessa orter att priskonkurrera eftersom dessa butiker ska betala till huvudkontoret för att få hjälp med reklam-, fastighets-, informations-, personal- och marknadsföringsfrågor med mera – samt till vd:s lön. Ica-handlaren sköter det mesta själv och gör det med den äran.

Jag kommer i fortsättningen att vara Ica-kund men handla hos Coop vid vissa erbjudanden (som de flesta gör).

Fd Konsumkund

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.