2015-09-26 06:00

2015-09-26 06:00

Kyrkokristendomen är hedendom

RELIGION:

Så här års kan man se att kyrkor annonserar att man vill berätta om kristendomen. Men den finns ju i två varianter, den kyrkokristna och den rena lära som Jesus talade på berget (Bergspredikan).

Kyrkokristendomen är i förhållande till Bergspredikan en villolära, där det framhålles att man skall tro på att Jesus har tagit ansvar för alla människor på jorden så att de står utan personligt ansvar för sina misstag, om de bara tror på detta! Budskapet är falskt, av den anledningen att Jesus aldrig talade i de termerna, han sade fastmer att den som gjort fel, skulle be den som blivit felaktigt behandlad om förlåtelse, och att inte göra om misstaget. Alla skulle ha tålamod med varandras misstag och förlåta varandra, och att om någon ville slåss, så skulle man vända andra kinden till, aldrig slåss, aldrig döda någon, alltid vara kärleksfull!

Kyrkokristendomen är hedendom, som sysslar med blodsoffer, symboliskt genom nattvarden, genom allt tal om att Jesu blod skulle vara försoning för synder – alltså villolära!

Christer

Så här års kan man se att kyrkor annonserar att man vill berätta om kristendomen. Men den finns ju i två varianter, den kyrkokristna och den rena lära som Jesus talade på berget (Bergspredikan).

Kyrkokristendomen är i förhållande till Bergspredikan en villolära, där det framhålles att man skall tro på att Jesus har tagit ansvar för alla människor på jorden så att de står utan personligt ansvar för sina misstag, om de bara tror på detta! Budskapet är falskt, av den anledningen att Jesus aldrig talade i de termerna, han sade fastmer att den som gjort fel, skulle be den som blivit felaktigt behandlad om förlåtelse, och att inte göra om misstaget. Alla skulle ha tålamod med varandras misstag och förlåta varandra, och att om någon ville slåss, så skulle man vända andra kinden till, aldrig slåss, aldrig döda någon, alltid vara kärleksfull!

Kyrkokristendomen är hedendom, som sysslar med blodsoffer, symboliskt genom nattvarden, genom allt tal om att Jesu blod skulle vara försoning för synder – alltså villolära!

Christer

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.