2015-09-26 06:00

2015-09-26 06:00

"Jävla invandrare" var samhällsdiskussion

FRÄMLINGSFIENTLIGHET:

Svar till signaturen Patient (NWT 24/9):

Du förundras över hur några äldre herrar sitter och diskuterar det mest aktuella samhällsproblemet vi har. Vi möts dagligen av rubriker om flyktingkatastrofen och om hur EU måste enas och bli tydligare kring frågan. Det stämmer att det kostar pengar, det stämmer att vi måste ge dem arbete för att de ska integreras i det svenska samhället och det stämmer att de inte kan språket. Dessa äldre herrar känner en oro över vart allt detta ska leda. De undrar också vad de ska hit och göra. Svaret på frågan verkar uppenbart men om man tänker på frågan i vidare mening kanske inte svaret är så enkelt. Var ligger den öppna rasismen i att diskutera ett stort och aktuellt samhällsproblem?

A

Svar till signaturen Patient (NWT 24/9):

Du förundras över hur några äldre herrar sitter och diskuterar det mest aktuella samhällsproblemet vi har. Vi möts dagligen av rubriker om flyktingkatastrofen och om hur EU måste enas och bli tydligare kring frågan. Det stämmer att det kostar pengar, det stämmer att vi måste ge dem arbete för att de ska integreras i det svenska samhället och det stämmer att de inte kan språket. Dessa äldre herrar känner en oro över vart allt detta ska leda. De undrar också vad de ska hit och göra. Svaret på frågan verkar uppenbart men om man tänker på frågan i vidare mening kanske inte svaret är så enkelt. Var ligger den öppna rasismen i att diskutera ett stort och aktuellt samhällsproblem?

A

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.