2015-09-26 06:00

2015-09-26 06:00

Höjda lärarlöner fel väg att gå

SKOLPROBLEM:

Som regeringen aviserar i sin budget för det kommande året ska lärare få 3 000 kronor mer i månadslön. Jag tycker det är förskräckligt att man ska bidra till detta vansinne via skattsedeln.

Menar man att det på detta sätt ska bli höjd kvalitet i skolan, att det ska leda till goda resultat för eleverna? Det är knappast möjligt att leverera detta med höjda lärarlöner om detta är motivet. Jag hoppas i alla fall att detta sker, för det är inte lite pengar!

Personligen anser jag inte att höjda lärarlöner kan råda bot på de problem som finns i skolan. Det är bland annat mer resurser och färre barn i klasserna som behövs! Tydliga regler och krav för eleverna att nå mål hade inte ens kostat pengar. Denna satsning är som att kasta bort pengar.

Värmlänning

Som regeringen aviserar i sin budget för det kommande året ska lärare få 3 000 kronor mer i månadslön. Jag tycker det är förskräckligt att man ska bidra till detta vansinne via skattsedeln.

Menar man att det på detta sätt ska bli höjd kvalitet i skolan, att det ska leda till goda resultat för eleverna? Det är knappast möjligt att leverera detta med höjda lärarlöner om detta är motivet. Jag hoppas i alla fall att detta sker, för det är inte lite pengar!

Personligen anser jag inte att höjda lärarlöner kan råda bot på de problem som finns i skolan. Det är bland annat mer resurser och färre barn i klasserna som behövs! Tydliga regler och krav för eleverna att nå mål hade inte ens kostat pengar. Denna satsning är som att kasta bort pengar.

Värmlänning

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.