2015-09-26 06:00

2015-09-26 06:00

Har väntati ett halvår

TRYGG VÅRD:

I april listade jag mig som patient vid vårdcentralen Gripen i Karlstad. Då fick jag en folder med rubriken ”Vårdcentralen Gripen – Trygghet nära dig”. Senare samma vecka ringde jag för att beställa tid för en hälsokontroll och blev inlagd i en kölista.

I juli ringde jag och frågade om jag kanske hade blivit bortglömd. Men nej då, jag stod på väntelistan, fast det var ont om läkare.

Nu är det snart oktober. Sex månader har gått och jag har ännu inte fått någon tid!

Kanske bidrar detta till att folk i högre grad söker sig till akuten och belastar den?

Så lagom tryggt

I april listade jag mig som patient vid vårdcentralen Gripen i Karlstad. Då fick jag en folder med rubriken ”Vårdcentralen Gripen – Trygghet nära dig”. Senare samma vecka ringde jag för att beställa tid för en hälsokontroll och blev inlagd i en kölista.

I juli ringde jag och frågade om jag kanske hade blivit bortglömd. Men nej då, jag stod på väntelistan, fast det var ont om läkare.

Nu är det snart oktober. Sex månader har gått och jag har ännu inte fått någon tid!

Kanske bidrar detta till att folk i högre grad söker sig till akuten och belastar den?

Så lagom tryggt

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.