2015-09-26 06:00

2015-09-26 06:00

Det stora tågrånet

POLITIK:

Miljöpartiet var mycket kritiskt när den förra regeringen förstärkte statsbudgeten genom att plocka ut 250 miljoner kronor från SJ. Alliansen rånade SJ, enligt språkrören.

Nu ställer den rödgröna regeringen till stort kaos, situationen går inte att kontrollera och regeringen håller på att köra statsfinanserna i botten. För att förstärka statsbudgeten ”rånar” miljöpartiregeringen SJ på ytterligare 1,7 miljarder. Beslutet tas på en extra bolagsstämma den 25 september och den 30 september ska pengarna finnas på regeringens konto.

Detta är en fjärdedel av SJ:s fria kapital. I fjol hade SJ en vinst på 600 miljoner kronor.

Medborgare

Miljöpartiet var mycket kritiskt när den förra regeringen förstärkte statsbudgeten genom att plocka ut 250 miljoner kronor från SJ. Alliansen rånade SJ, enligt språkrören.

Nu ställer den rödgröna regeringen till stort kaos, situationen går inte att kontrollera och regeringen håller på att köra statsfinanserna i botten. För att förstärka statsbudgeten ”rånar” miljöpartiregeringen SJ på ytterligare 1,7 miljarder. Beslutet tas på en extra bolagsstämma den 25 september och den 30 september ska pengarna finnas på regeringens konto.

Detta är en fjärdedel av SJ:s fria kapital. I fjol hade SJ en vinst på 600 miljoner kronor.

Medborgare

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.