2015-09-26 06:00

2015-09-26 06:00

Bra i många sammanhang

PENGAR:

Svar till signaturen N-A J (NWT 25/9):

Visst klarar man sig utan kontanter i många sammanhang, men ibland är de allt bra att ha. Vill man exempelvis ge en penninggåva är en sedel för många fortfarande att föredra, liksom när det gäller att ge sina barn vecko- eller månadspeng, eller om man skickar dem till affären för att handla något. Och tandfen är nog inte heller ensam om att ha behov av mynt.

Jag vet inte var du fått uppgifterna ifrån att personer under 30 år aldrig använder kontanter. Min uppfattning är att barn och yngre tonåringar i största utsträckning använder sig av kontanter som betalningsmedel av rent praktiska skäl. Detta är också fördelaktigt ut ett pedagogiskt och ekonomiskt perspektiv, då de lär sig pengars värde genom att hushålla med dem rent fysiskt.

Personligen tycker jag att det är mycket mer upprörande att allt fler banker har slutat med kontanthantering än att vi ska få nya sedlar och mynt i landet.

Content

Svar till signaturen N-A J (NWT 25/9):

Visst klarar man sig utan kontanter i många sammanhang, men ibland är de allt bra att ha. Vill man exempelvis ge en penninggåva är en sedel för många fortfarande att föredra, liksom när det gäller att ge sina barn vecko- eller månadspeng, eller om man skickar dem till affären för att handla något. Och tandfen är nog inte heller ensam om att ha behov av mynt.

Jag vet inte var du fått uppgifterna ifrån att personer under 30 år aldrig använder kontanter. Min uppfattning är att barn och yngre tonåringar i största utsträckning använder sig av kontanter som betalningsmedel av rent praktiska skäl. Detta är också fördelaktigt ut ett pedagogiskt och ekonomiskt perspektiv, då de lär sig pengars värde genom att hushålla med dem rent fysiskt.

Personligen tycker jag att det är mycket mer upprörande att allt fler banker har slutat med kontanthantering än att vi ska få nya sedlar och mynt i landet.

Content

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.