2015-09-26 06:00

2015-09-26 06:00

Bra gjort av kommunen,men ännu mer kan göras

KARLSTAD: Beröm för beslut om asylboende

Vid lunchtid på fredagen kom nyheten om att upplåta stadshuset som tillfälligt asylboende. Bravo, Karlstads kommun, Per-Inge Lidén, Monica Persson med flera!

Jag hoppas nu att ni låter Karlstadsborna få vara med och hjälpa till, precis så som har skett i Molkom där engagemanget är otroligt stort. Och visst borde det gå att använda mer än en korridor i stadshuset. Huset som helhet är ju nästan byggt som ett exklusivt vandrarhem.

Då de sanitära faciliteterna i huset torde vara begränsade, så kan ni ju dessutom bjuda de asylsökande på gratis entré till relativt närbelägna Sundsta badhus. Och öppna kaféet i bottenplanet – gör det till en plats där flyktingarna kan mötas och möta intresserade Karlstadsbor; ett mångkulturkafé. Det vore en trevlig gest – och säkert synnerligen väl investerade pengar i flera avseenden.

Det här bör kunna skapa nationella rubriker: ”Karlstads kommun öppnar asylboende i stadshuset.”

Peter Sörensen

Idéspruta med mera

Vid lunchtid på fredagen kom nyheten om att upplåta stadshuset som tillfälligt asylboende. Bravo, Karlstads kommun, Per-Inge Lidén, Monica Persson med flera!

Jag hoppas nu att ni låter Karlstadsborna få vara med och hjälpa till, precis så som har skett i Molkom där engagemanget är otroligt stort. Och visst borde det gå att använda mer än en korridor i stadshuset. Huset som helhet är ju nästan byggt som ett exklusivt vandrarhem.

Då de sanitära faciliteterna i huset torde vara begränsade, så kan ni ju dessutom bjuda de asylsökande på gratis entré till relativt närbelägna Sundsta badhus. Och öppna kaféet i bottenplanet – gör det till en plats där flyktingarna kan mötas och möta intresserade Karlstadsbor; ett mångkulturkafé. Det vore en trevlig gest – och säkert synnerligen väl investerade pengar i flera avseenden.

Det här bör kunna skapa nationella rubriker: ”Karlstads kommun öppnar asylboende i stadshuset.”

Peter Sörensen

Idéspruta med mera

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.