2015-09-25 06:00

2015-09-25 06:00

Utbilda migranter i Sverige

IT:

Svenska företag måste söka sig utomlands för att hitta it-kompetens. Nu har invandrare kommit hit under många år. Förutom de humanitära argumenten har det också hetat att de skulle kunna förhindra arbetskraftsbrist. Då undrar man om invandrarna inte utbildas till de yrken som det är brist på, så företagen inte ska behöva söka it-kompetens utomlands?

Pensionär

Svenska företag måste söka sig utomlands för att hitta it-kompetens. Nu har invandrare kommit hit under många år. Förutom de humanitära argumenten har det också hetat att de skulle kunna förhindra arbetskraftsbrist. Då undrar man om invandrarna inte utbildas till de yrken som det är brist på, så företagen inte ska behöva söka it-kompetens utomlands?

Pensionär

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.