2015-09-25 06:00

2015-09-25 06:00

Chockad av mobilanvändandet

SKOLA:

Hur är det funtat ute i samhället? Jag förstår inte varför det inte är helförbud i skolans värld, under lektioner, med mobiltelefon. Det är ju elevens och lärarens arbetsplats, redan där föds grogrunden till beteendet på framtida arbetsplatser. Frågan skulle inte ens behöva tas upp till diskussion, det är väl en självklarhet att sin privata mobil använder man inte överhuvudtaget på jobbet. Begriper inte arbetstagarna mer än så, då är de heller inte kompetenta för sitt jobb.

Innan mobilen kom släpade man bannemig inte med sig sin stationära hemtelefon till jobbet. Var man så sugen på att telefonera, så fick man väl stå ut tills man kom hem.

Det känns som att allt kretsar kring mobiltelefonen numera. Jag besökte ett klassrum med tonåringar för en tid sedan och jag blev chockad, minst sagt. En tredjedel av eleverna satt och spelade spel på sina mobiler under tiden som läraren hade lektion i engelska, eller rättare sagt: försökte. Några kollade film på Youtube på skolans datorer, medan resten av eleverna försökte koncentrera sig på vad läraren hade att förmedla under lektionen, plus att tre elever gapade och skrek till varandra tvärsöver klassrummet. Det rådde total brist på respekt!

56:a

Hur är det funtat ute i samhället? Jag förstår inte varför det inte är helförbud i skolans värld, under lektioner, med mobiltelefon. Det är ju elevens och lärarens arbetsplats, redan där föds grogrunden till beteendet på framtida arbetsplatser. Frågan skulle inte ens behöva tas upp till diskussion, det är väl en självklarhet att sin privata mobil använder man inte överhuvudtaget på jobbet. Begriper inte arbetstagarna mer än så, då är de heller inte kompetenta för sitt jobb.

Innan mobilen kom släpade man bannemig inte med sig sin stationära hemtelefon till jobbet. Var man så sugen på att telefonera, så fick man väl stå ut tills man kom hem.

Det känns som att allt kretsar kring mobiltelefonen numera. Jag besökte ett klassrum med tonåringar för en tid sedan och jag blev chockad, minst sagt. En tredjedel av eleverna satt och spelade spel på sina mobiler under tiden som läraren hade lektion i engelska, eller rättare sagt: försökte. Några kollade film på Youtube på skolans datorer, medan resten av eleverna försökte koncentrera sig på vad läraren hade att förmedla under lektionen, plus att tre elever gapade och skrek till varandra tvärsöver klassrummet. Det rådde total brist på respekt!

56:a

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.