2015-09-24 06:00

2015-09-24 06:00

Sänkta rot- och rutavdrag gör det svårare för många

ARBETSMARKNAD: Ansvarslös timing

Så fick vi då reda på vad många redan har förstått med ryggmärgen. Rutavdraget sänks och det utlovande jobbskapandet kastas ut av ideologiska skäl.

Under de senaste åren har vi fått nästan 2 000 nya arbetstillfällen om året för just de som befinner sig längst bort från arbetsmarknaden, våra nyinvandrande svenskar. I år blir det kanske bara 100, på grund av de styrandes tunnelseende, uppbackade av fackliga uttalanden om att det är arbetarna som annars får betala priset.

De medborgare – det gäller både pensionärer och yrkesverksamma – som värdesätter sin tid och prioriterar att använda sina pengar till att få hjälp i vardagen tvingas att tänka om. Att det i stället blir svartjobb räddar dem kanske, men det var väl inte meningen? De rot- och rutlediga har erbjudits att flytta till Stockholm och bygga bostäder i stället, så de klarar sig väl alltid... De kan väl bli inemot de 20 000 som har fått arbete, bara inom rutsektorn.

Hur tänker man?

Så fick vi då reda på vad många redan har förstått med ryggmärgen. Rutavdraget sänks och det utlovande jobbskapandet kastas ut av ideologiska skäl.

Under de senaste åren har vi fått nästan 2 000 nya arbetstillfällen om året för just de som befinner sig längst bort från arbetsmarknaden, våra nyinvandrande svenskar. I år blir det kanske bara 100, på grund av de styrandes tunnelseende, uppbackade av fackliga uttalanden om att det är arbetarna som annars får betala priset.

De medborgare – det gäller både pensionärer och yrkesverksamma – som värdesätter sin tid och prioriterar att använda sina pengar till att få hjälp i vardagen tvingas att tänka om. Att det i stället blir svartjobb räddar dem kanske, men det var väl inte meningen? De rot- och rutlediga har erbjudits att flytta till Stockholm och bygga bostäder i stället, så de klarar sig väl alltid... De kan väl bli inemot de 20 000 som har fått arbete, bara inom rutsektorn.

Hur tänker man?

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.