2015-09-19 06:00

2015-09-19 06:00

Många obesvarade frågor i media

SVERIGE: Komplex fråga

Flyktingar

Det behövs konkret och relevant kunskap i flyktingfrågan. Är människor som etablerat ett liv under flera år i ett annat land, till exempel Iran, Pakistan, Turkiet, en flykting då denne bestämmer sig för att bege sig till Europa för att få ett bättre och tryggare liv? Behöver vi fler människor i Europa för att någon ska ta hand om den åldrande befolkningen? Hur tjänar vi ekonomiskt på att ta emot utlandsfödda människor? Varför är det ingen som försöker stoppa kriget i exempelvis Syrien? Eftersom vi har religionsfrihet i Sverige, är det självklart att vi ska ge människor möjlighet att utöva sin religion. Eftersom vi har yttrandefrihet får vi ha vilka åsikter vi vill utan att straffas för det.

Att driva Sverige borde ses som att ha en klass med elever som har olika förutsättningar att nå målen och alla elevers individuella behov ska tillgodoses. Regeringen är ett arbetslag som ska ta hand om sin klass där Stefan Löfven för tillfället är mentor.

Media pratar endast om flyktingar ur en humanitär synvinkel, men det behövs också konkreta fakta för att folk som sitter hemma i stugorna ska förstå helheten. Jag uppmanar Sveriges ledare att undervisa sina ”elever” bättre i ämnet. Det är viktigt att ge en trovärdig och sannolik bild av ämnet.

A

Det behövs konkret och relevant kunskap i flyktingfrågan. Är människor som etablerat ett liv under flera år i ett annat land, till exempel Iran, Pakistan, Turkiet, en flykting då denne bestämmer sig för att bege sig till Europa för att få ett bättre och tryggare liv? Behöver vi fler människor i Europa för att någon ska ta hand om den åldrande befolkningen? Hur tjänar vi ekonomiskt på att ta emot utlandsfödda människor? Varför är det ingen som försöker stoppa kriget i exempelvis Syrien? Eftersom vi har religionsfrihet i Sverige, är det självklart att vi ska ge människor möjlighet att utöva sin religion. Eftersom vi har yttrandefrihet får vi ha vilka åsikter vi vill utan att straffas för det.

Att driva Sverige borde ses som att ha en klass med elever som har olika förutsättningar att nå målen och alla elevers individuella behov ska tillgodoses. Regeringen är ett arbetslag som ska ta hand om sin klass där Stefan Löfven för tillfället är mentor.

Media pratar endast om flyktingar ur en humanitär synvinkel, men det behövs också konkreta fakta för att folk som sitter hemma i stugorna ska förstå helheten. Jag uppmanar Sveriges ledare att undervisa sina ”elever” bättre i ämnet. Det är viktigt att ge en trovärdig och sannolik bild av ämnet.

A

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.