2015-09-15 06:00

2015-09-15 06:00

Sänk priserna så kommer lär ni få kunderna tillbaka

KONSUM VÄRMLAND: Fyra butiker av elva läggs ner

Nu har vi fått se förslaget som ledningen för Konsum Värmland har presenterat när det gäller vilka butiker som ska läggas ner. Fyra av elva blev det. Det låter ju bra att så många har kunnat räddas, men vad har det inneburit för de butiker som ligger närmast de hotade? Hur mycket har de tappat under dessa månader som varslet om nedläggning funnits? Kommer vi att få en ny lista på butiker nästa år, där det finns fyra–fem nya butiker med på varsellistan?

Vi har ju inte sett att priserna har sänkts vilket borde vara det som inneburit att Konsum kan få fler att handla i butikerna. Jag har sett annonser om att priserna har sänkts på flera tusen artiklar, men det måste vara på de varor som säljs minst – för när man jämför priserna på vardagsvaror så är de alltid högre hos Konsum jämfört med Ica med flera.

Det vore bättre att lägga fokus på att få fler kunder att handla i alla Konsums butiker än att få en del att handla mer i sin glesbygdsbutik, i stället för att de handlar i den större butik som ligger några mil ifrån hemmabutiken. Med lägre priser borde Konsum kunna få fler kunder än genom att föredela om inköpen mellan butikerna.

Sänk priserna så ska ni se att det kommer ännu fler till butikerna! Sluta att lägga pengar på marknadsföring om stolthet och så vidare! När ni kan visa att ni har de lägsta priserna, då kan ni vara stolta!

Väntar på riktig stolthet!

Nu har vi fått se förslaget som ledningen för Konsum Värmland har presenterat när det gäller vilka butiker som ska läggas ner. Fyra av elva blev det. Det låter ju bra att så många har kunnat räddas, men vad har det inneburit för de butiker som ligger närmast de hotade? Hur mycket har de tappat under dessa månader som varslet om nedläggning funnits? Kommer vi att få en ny lista på butiker nästa år, där det finns fyra–fem nya butiker med på varsellistan?

Vi har ju inte sett att priserna har sänkts vilket borde vara det som inneburit att Konsum kan få fler att handla i butikerna. Jag har sett annonser om att priserna har sänkts på flera tusen artiklar, men det måste vara på de varor som säljs minst – för när man jämför priserna på vardagsvaror så är de alltid högre hos Konsum jämfört med Ica med flera.

Det vore bättre att lägga fokus på att få fler kunder att handla i alla Konsums butiker än att få en del att handla mer i sin glesbygdsbutik, i stället för att de handlar i den större butik som ligger några mil ifrån hemmabutiken. Med lägre priser borde Konsum kunna få fler kunder än genom att föredela om inköpen mellan butikerna.

Sänk priserna så ska ni se att det kommer ännu fler till butikerna! Sluta att lägga pengar på marknadsföring om stolthet och så vidare! När ni kan visa att ni har de lägsta priserna, då kan ni vara stolta!

Väntar på riktig stolthet!

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.