2015-09-15 06:00

2015-09-15 06:00

Gratis för föreningar

KARLSTAD:

Svar till signaturen Funderaren (nwt.se 11/9):

Sundstabadet är en modern upplevelseanläggning. Den är dubbelt så stor som gamla Sundsta badhus och antalet besökare har glädjande nog stigit från 200 000 till 400 000 per år.

Tyvärr saknades riktlinjer när det nya badhuset öppnade och därför beslutade kultur- och fritidsnämnden den 17 juni i år om nya riktlinjer som ska värna säkerheten, garantera att brandskyddsregler följs, motverka trängsel och öka trivsel och komfort i anläggningen.

Återigen vill jag betona att föreningar får använda badhuset gratis. Det kallas för nolltaxa och är något som långt ifrån alla kommuner med badanläggningar kan erbjuda. Karlstads kommun värnar föreningslivet och därför får föreningar som bedriver verksamhet för barn mellan 7 och 20 år boka kommunens lokaler helt utan kostnad.

Efter det att det nya badhuset togs i bruk har Karlstads simsällskap (KSS) fått en ökning av sina bantider för simning med 60 procent. Föreningar har varje vecka drygt 300 bantimmar, varav KSS har den allra största delen.

En god service är något som vi jobbar med i alla våra verksamheter och jag beklagar om du anser dig ha fått ett dåligt bemötande.

För att få svar på varför Socialdemokraterna valde att bygga ut badhuset utan att bygga en 50-meters bassäng, föreslår jag att du ställer den frågan till Socialdemokraterna.

Johanna Larsson (M)

Ordförande i kultur- och fritidsnämnden

Svar till signaturen Funderaren (nwt.se 11/9):

Sundstabadet är en modern upplevelseanläggning. Den är dubbelt så stor som gamla Sundsta badhus och antalet besökare har glädjande nog stigit från 200 000 till 400 000 per år.

Tyvärr saknades riktlinjer när det nya badhuset öppnade och därför beslutade kultur- och fritidsnämnden den 17 juni i år om nya riktlinjer som ska värna säkerheten, garantera att brandskyddsregler följs, motverka trängsel och öka trivsel och komfort i anläggningen.

Återigen vill jag betona att föreningar får använda badhuset gratis. Det kallas för nolltaxa och är något som långt ifrån alla kommuner med badanläggningar kan erbjuda. Karlstads kommun värnar föreningslivet och därför får föreningar som bedriver verksamhet för barn mellan 7 och 20 år boka kommunens lokaler helt utan kostnad.

Efter det att det nya badhuset togs i bruk har Karlstads simsällskap (KSS) fått en ökning av sina bantider för simning med 60 procent. Föreningar har varje vecka drygt 300 bantimmar, varav KSS har den allra största delen.

En god service är något som vi jobbar med i alla våra verksamheter och jag beklagar om du anser dig ha fått ett dåligt bemötande.

För att få svar på varför Socialdemokraterna valde att bygga ut badhuset utan att bygga en 50-meters bassäng, föreslår jag att du ställer den frågan till Socialdemokraterna.

Johanna Larsson (M)

Ordförande i kultur- och fritidsnämnden

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.