2015-09-12 06:00

2015-09-12 06:00

Sundstabadet är en plats för alla att kunna njuta av

KARLSTAD: Nya riktlinjer ger bättre tillgång

Svar till signaturerna Badtomten (NWT 10/9) och Simintresse finnes (11/9):

Sundstabadet ska vara en plats för alla att leka, träna och njuta. Det är tråkigt att du inte känner dig välkommen. Vår ambition är att alltid ge ett trevligt bemötande och att hålla anläggningen i bästa skick för dig som gäst.

Sundstabadet är populärt, med nästan 400 000 besökare per år, och det innebär att det i perioder självklart kan bli lite trångt. Det är dock viktigt att du som gäst har tillgång till banor både för motions- och snabbsim.

Nu när anläggningen varit öppen under ett och ett halvt år har vi börjat få en bättre bild av hur antalet besökare fördelar sig över veckodagar, tider på dagen och ytor i anläggningen. Det ger oss ökade förutsättningar för att göra eventuellt nödvändiga justeringar, så att vi kan erbjuda alla som besöker Sundstabadet en så god trivsel och komfort som möjligt.

Det finns sedan början av innevarande höst riktlinjer för föreningsverksamheten i anläggningen, riktlinjer som bland annat anger att föreningslivet tilldelas maximalt 25 procent av anläggningens totala bantider. Detta innebär att den betalande allmänheten nästan alltid har tillgång till banor för snabbsim i den stora bassängen.

Vi hoppas att detta ska ge goda förutsättningar för att leka, träna och njuta i Sundstabadet – för alla besökare.

Stephan Hammar

Verksamhetschef Sundstabadet

Svar till signaturerna Badtomten (NWT 10/9) och Simintresse finnes (11/9):

Sundstabadet ska vara en plats för alla att leka, träna och njuta. Det är tråkigt att du inte känner dig välkommen. Vår ambition är att alltid ge ett trevligt bemötande och att hålla anläggningen i bästa skick för dig som gäst.

Sundstabadet är populärt, med nästan 400 000 besökare per år, och det innebär att det i perioder självklart kan bli lite trångt. Det är dock viktigt att du som gäst har tillgång till banor både för motions- och snabbsim.

Nu när anläggningen varit öppen under ett och ett halvt år har vi börjat få en bättre bild av hur antalet besökare fördelar sig över veckodagar, tider på dagen och ytor i anläggningen. Det ger oss ökade förutsättningar för att göra eventuellt nödvändiga justeringar, så att vi kan erbjuda alla som besöker Sundstabadet en så god trivsel och komfort som möjligt.

Det finns sedan början av innevarande höst riktlinjer för föreningsverksamheten i anläggningen, riktlinjer som bland annat anger att föreningslivet tilldelas maximalt 25 procent av anläggningens totala bantider. Detta innebär att den betalande allmänheten nästan alltid har tillgång till banor för snabbsim i den stora bassängen.

Vi hoppas att detta ska ge goda förutsättningar för att leka, träna och njuta i Sundstabadet – för alla besökare.

Stephan Hammar

Verksamhetschef Sundstabadet

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.