2015-09-12 06:00

2015-09-12 06:00

Hårdare straff för djurplågeri

SVEA RIKES LAG:

Det finns för många djur i Sverige som blir illa skötta och torterade till döds. Straffet för djurmisshandeln tycker jag är för milt. Om man misshandlar en människa så kan man få upp till två års fängelse, medan man får sex månader till ett år för djurmisshandel. Jag tycker att det borde vara ungefär lika hårda straff.

Vem ska ett djur inte vara lika mycket värt som en människa?

Det är inte bara privatpersoner som behandlar djur illa, det sker även på en del zoon. Där avlivas ibland bara för att de inte längre får plats. Varför? Gör en ny bur eller en ny plats till dem! Jag kan hålla med om att djuren ska avlivas när de mår dåligt, men inte när de fullt friska.

Djurvän

Det finns för många djur i Sverige som blir illa skötta och torterade till döds. Straffet för djurmisshandeln tycker jag är för milt. Om man misshandlar en människa så kan man få upp till två års fängelse, medan man får sex månader till ett år för djurmisshandel. Jag tycker att det borde vara ungefär lika hårda straff.

Vem ska ett djur inte vara lika mycket värt som en människa?

Det är inte bara privatpersoner som behandlar djur illa, det sker även på en del zoon. Där avlivas ibland bara för att de inte längre får plats. Varför? Gör en ny bur eller en ny plats till dem! Jag kan hålla med om att djuren ska avlivas när de mår dåligt, men inte när de fullt friska.

Djurvän

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.