2015-09-11 06:00

2015-09-11 06:00

Sverige är ett varnande exempel

FLYKTINGAR: Media förbjuder diskussion...

Det vimlar av besserwissrar i media som vet hur man ska handskas med länder som förkastar tanken på kvotering av migranter från europeisk centralort. Insändare från läsarna talar sig varma för att tvinga vissa länder att ta emot större antal, som bestämts centralt av EU, alternativt att tvinga dem att betala ersättning till länder som tar sitt ansvar för mottagandet (signaturen Pragmatiker i NWT 10/9).

Peter Eriksson (MP) tar upp möjligheten att köra över de länder som inte tar sitt ansvar. De totalitära tendenserna hos Miljöpartiet överraskar förstås inte. Dem har vi sett flera exempel på även hos Åsa Romson, som vill få oss alla in i paradiset till varje pris. Grön Ungdom med flera gör skäl för namnet när de anser att EU och Sverige har något slags ansvar för att ”människor tar livsfarliga vägar” (NWT 10/9). Dock verkar åsiktstendensen även hos vanligt folk utbredd, att man kan tvinga andra till det som i deras världsåskådning är godhet, vilket är oroande.

Förklara för en okunnig vilket ansvar vi har för att den muslimska världen brinner av hat, med alla konsekvenser det har! Förklara varför det alltid är någon annan som har ansvar för att en människa tar beslut om att ge sig iväg och ska då vara medveten om de risker det innebär! Förklara varför de inte tar kortaste vägen till något av de arabiska broderländerna med liknande kultur som de vill leva i! Sluta med floskler och förklara hur vi ska handskas med migranter som är uppvuxna med en hatisk ideologi, som utgör grunden till deras livsåskådning!

Det enögda synsätet, där vissa fakta förtigs och är förbjudet att diskutera i media, förhindrar en objektiv debatt. Det är mycket olyckligt och slutar inte bra.

Frågan är om inte de länder som är försiktiga med mottagandet inte gör rätt och tar sitt ansvar, nämligen ansvar för det egna landets gränser, för egen förmåga att integrera migranterna och för att behålla lag och ordning i landet. De kanske ser Sveriges varnande exempel med brinnande bilar, galopperande brottslighet och våldtäkter, och vill ta sitt ansvar för landet! Ty vem i Sverige bryr sig om de drabbade bilägarna och andra, som tydligen lämnas i sticket av den humanitära staten? Den frågan debatteras inte alls!

Vem har ansvaret?

Det vimlar av besserwissrar i media som vet hur man ska handskas med länder som förkastar tanken på kvotering av migranter från europeisk centralort. Insändare från läsarna talar sig varma för att tvinga vissa länder att ta emot större antal, som bestämts centralt av EU, alternativt att tvinga dem att betala ersättning till länder som tar sitt ansvar för mottagandet (signaturen Pragmatiker i NWT 10/9).

Peter Eriksson (MP) tar upp möjligheten att köra över de länder som inte tar sitt ansvar. De totalitära tendenserna hos Miljöpartiet överraskar förstås inte. Dem har vi sett flera exempel på även hos Åsa Romson, som vill få oss alla in i paradiset till varje pris. Grön Ungdom med flera gör skäl för namnet när de anser att EU och Sverige har något slags ansvar för att ”människor tar livsfarliga vägar” (NWT 10/9). Dock verkar åsiktstendensen även hos vanligt folk utbredd, att man kan tvinga andra till det som i deras världsåskådning är godhet, vilket är oroande.

Förklara för en okunnig vilket ansvar vi har för att den muslimska världen brinner av hat, med alla konsekvenser det har! Förklara varför det alltid är någon annan som har ansvar för att en människa tar beslut om att ge sig iväg och ska då vara medveten om de risker det innebär! Förklara varför de inte tar kortaste vägen till något av de arabiska broderländerna med liknande kultur som de vill leva i! Sluta med floskler och förklara hur vi ska handskas med migranter som är uppvuxna med en hatisk ideologi, som utgör grunden till deras livsåskådning!

Det enögda synsätet, där vissa fakta förtigs och är förbjudet att diskutera i media, förhindrar en objektiv debatt. Det är mycket olyckligt och slutar inte bra.

Frågan är om inte de länder som är försiktiga med mottagandet inte gör rätt och tar sitt ansvar, nämligen ansvar för det egna landets gränser, för egen förmåga att integrera migranterna och för att behålla lag och ordning i landet. De kanske ser Sveriges varnande exempel med brinnande bilar, galopperande brottslighet och våldtäkter, och vill ta sitt ansvar för landet! Ty vem i Sverige bryr sig om de drabbade bilägarna och andra, som tydligen lämnas i sticket av den humanitära staten? Den frågan debatteras inte alls!

Vem har ansvaret?

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.