2015-09-11 06:00

2015-09-11 06:00

Strävar enbart efter makt

FEMINISTISKT INITIATIV: Fel fokus

Jag har under sommaren blivit mer och mer engagerad i politiken och speciellt i partiet Feministiskt initiativ, FI. Ju mer jag ser och hör om dem, desto mer börjar jag fundera på om det inte har gått över styr. Så här skriver FI om sin vilja: ”Målet för den feministiska politiken är ett samhällsbygge som skapar utrymme för alla människor att utveckla sin fulla potential, i ett jämlikt samspel med andra, oberoende av kön, könsidentitet, ålder, funktionsduglighet, sexualitet, trosuppfattning, hudfärg, etnicitet eller medborgarskap.”

Men i mina ögon är det inte det som de försöker skapa, det är kvinnor som står i fokus hos partiet och det är bara prat om hur kvinnor ska komma fram och hur kvinnor ska få mer makt. Ja, vi kvinnor har genom hundratals år blivit nedtryckta av samhället och speciellt av män, men det betyder inte att det ska det ska vara tvärt om nu. Dock finns det bevis på att kvinnor inte har samma lön som män, trots att insatsen är densamma.

I mina ögon ha FI tappat fokus och ställt in sig på att trycka ner män och höja kvinnor. inte att det ska vara ett jämställt samhälle. Fokuset borde ligga på kvinnor i andra länder som har det mycket värre än hos vi i Sverige, vi borde släppa lite och inte trycka ner männen så mycket utan i stället höja båda könen och hjälpa kvinnor som inte alls har sina rättigheter,

PRN

Jag har under sommaren blivit mer och mer engagerad i politiken och speciellt i partiet Feministiskt initiativ, FI. Ju mer jag ser och hör om dem, desto mer börjar jag fundera på om det inte har gått över styr. Så här skriver FI om sin vilja: ”Målet för den feministiska politiken är ett samhällsbygge som skapar utrymme för alla människor att utveckla sin fulla potential, i ett jämlikt samspel med andra, oberoende av kön, könsidentitet, ålder, funktionsduglighet, sexualitet, trosuppfattning, hudfärg, etnicitet eller medborgarskap.”

Men i mina ögon är det inte det som de försöker skapa, det är kvinnor som står i fokus hos partiet och det är bara prat om hur kvinnor ska komma fram och hur kvinnor ska få mer makt. Ja, vi kvinnor har genom hundratals år blivit nedtryckta av samhället och speciellt av män, men det betyder inte att det ska det ska vara tvärt om nu. Dock finns det bevis på att kvinnor inte har samma lön som män, trots att insatsen är densamma.

I mina ögon ha FI tappat fokus och ställt in sig på att trycka ner män och höja kvinnor. inte att det ska vara ett jämställt samhälle. Fokuset borde ligga på kvinnor i andra länder som har det mycket värre än hos vi i Sverige, vi borde släppa lite och inte trycka ner männen så mycket utan i stället höja båda könen och hjälpa kvinnor som inte alls har sina rättigheter,

PRN

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.