2015-09-11 06:00

2015-09-11 06:00

Oklart om badhusets riktlinjer

KARLSTAD:

I ett svar till insändarna ”Samarbetsviljan som bortblåst” och ”Varför straffas idrotten simning” skriver Johanna Larsson (M), ordförande i kultur- och fritidsnämnden: I riktlinjerna har hänsyn tagits till anläggningen kan ta emot maximalt 750 besökare åt gången.

Har dessa riktlinjer funnits med från början när det nya badhuset invigdes men inte följts? Är det därför man helt plötsligt ger Karlstads Simsällskap färre tider och mindre antal banor att bedriva sin verksamhet på? För hur många gånger har någon nekats inträde på grund av simsällskapets verksamhet? Enligt badhuschefens uttalande till P4 Värmland den 29/7 så har detta aldrig skett. Varför nämns det aldrig något om personalnedskärningar på badhuset, när man säger att det går back med flera miljoner? Hur många fler anställda har badhuset sedan nybyggnationen och hur mycket har personalkostnaderna ökat? Varför drabbar dessa kostnader föreningslivet? Har badhuschefen förstått att det han driver är serviceinriktad verksamhet, alltså måste personalen vara serviceinriktad och förstå att det är en produkt de ska sälja in till kommunens invånare och dess besökare, inte bara gå till jobbet för att plocka ut lön. Då har man valt fel yrke och man kan inte säga till en tolvårig KSS-simmare som har glömt sitt inträdesband hemma ”Skyll dig själv” och sedan neka honom inträde till badhuset. Om man vore mer serviceinriktad kanske man kan få fler besökare som återkommer, lika med större intäkter.

Sist men inte minst: vad tänkte politikerna (S) när de klubbade beslutet att renovera och bygga ut badhuset för cirka 258 miljoner skattekronor utan att ens få till en 50-metersbassäng, när man i många år har haft visionen om att bli 100 000 invånare i Karlstads kommun? Nu pratar man dessutom att anordna SM-veckan. För att man ska kunna göra det måste man ha just en 50-metersbassäng!

Tacksam för svar från Johanna Larsson.

Funderaren

I ett svar till insändarna ”Samarbetsviljan som bortblåst” och ”Varför straffas idrotten simning” skriver Johanna Larsson (M), ordförande i kultur- och fritidsnämnden: I riktlinjerna har hänsyn tagits till anläggningen kan ta emot maximalt 750 besökare åt gången.

Har dessa riktlinjer funnits med från början när det nya badhuset invigdes men inte följts? Är det därför man helt plötsligt ger Karlstads Simsällskap färre tider och mindre antal banor att bedriva sin verksamhet på? För hur många gånger har någon nekats inträde på grund av simsällskapets verksamhet? Enligt badhuschefens uttalande till P4 Värmland den 29/7 så har detta aldrig skett. Varför nämns det aldrig något om personalnedskärningar på badhuset, när man säger att det går back med flera miljoner? Hur många fler anställda har badhuset sedan nybyggnationen och hur mycket har personalkostnaderna ökat? Varför drabbar dessa kostnader föreningslivet? Har badhuschefen förstått att det han driver är serviceinriktad verksamhet, alltså måste personalen vara serviceinriktad och förstå att det är en produkt de ska sälja in till kommunens invånare och dess besökare, inte bara gå till jobbet för att plocka ut lön. Då har man valt fel yrke och man kan inte säga till en tolvårig KSS-simmare som har glömt sitt inträdesband hemma ”Skyll dig själv” och sedan neka honom inträde till badhuset. Om man vore mer serviceinriktad kanske man kan få fler besökare som återkommer, lika med större intäkter.

Sist men inte minst: vad tänkte politikerna (S) när de klubbade beslutet att renovera och bygga ut badhuset för cirka 258 miljoner skattekronor utan att ens få till en 50-metersbassäng, när man i många år har haft visionen om att bli 100 000 invånare i Karlstads kommun? Nu pratar man dessutom att anordna SM-veckan. För att man ska kunna göra det måste man ha just en 50-metersbassäng!

Tacksam för svar från Johanna Larsson.

Funderaren

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.