2015-09-11 06:00

2015-09-11 06:00

Flyktingström eller invasion?

MIGRATION: Rädsla för främlingar

Öppet brev till Svenska kyrkan samt ansvariga politiker:

Alla känner vid det här laget till flyktingsituationen, det vill säga att människor flyr, bland annat från Syrien. Alla ser eller tänker dock inte likadant vad gäller hur detta ska hanteras, eller vad den faktiskt beror på.

En av dem som har yttrat sig i frågan är biskopen i Södra Ungern, Laszlo K Rigo, som påstår att de som nu kommer inte är några flyktingar utan en invasion. De kommer hit och ropar ”Allahu akbar” och vill ta över, säger biskopen, enligt Washington Post. Han är inte ensam med att ha dessa åsikter. Han får stöd av ärkebiskopen av Warszawa och den ungerska premiärminister, som säger at de huvudsakligen muslimska ”är ett hot mot Europas kristna rötter”.

Jag skulle gärna vilja veta kyrkans tankar om omvärldens oro för vad som sker. Ansvariga politiker vill jag fråga hur de tänker om att muslimer kommer hit och inte nöjer sig med att leva fredligt utan vill leva muslimskt. Varför lyssnar ingen på de med bakgrund från muslimska länder som varnar för vad som nu sker i Sverige? Vet de att många av de kvinnor som lever i vårat så kallade demokratiska samhälle inte tycker sig göra det utan säger att det råder muslimska lagar i vissa områden där majoritet utlandsfödda bor. Hur har de tänkt att handskas med detta?

Vi står även inför andra problem med denna ökade flyktingvåg: svårigheter att få bostäder, enorma problem inom sjukvården och därmed också ekonomiska problem. Och inte minst problematiskt är att andra grupper lämnar vårt land; judar, för en del känner sig inte trygga då de inte blir accepterade av islamister. Detta sker i vårt land 2015. Vad händer i Europa? Vad händer i Sverige? Är Sverige redo att ta sig an allt det som kommer framöver med ökad belastning på sjukvård, tyngd ekonomin et cetera?

Jag skulle vilja att samtliga partier svarar på ovanstående samt representanter för kyrkorna.

M

Öppet brev till Svenska kyrkan samt ansvariga politiker:

Alla känner vid det här laget till flyktingsituationen, det vill säga att människor flyr, bland annat från Syrien. Alla ser eller tänker dock inte likadant vad gäller hur detta ska hanteras, eller vad den faktiskt beror på.

En av dem som har yttrat sig i frågan är biskopen i Södra Ungern, Laszlo K Rigo, som påstår att de som nu kommer inte är några flyktingar utan en invasion. De kommer hit och ropar ”Allahu akbar” och vill ta över, säger biskopen, enligt Washington Post. Han är inte ensam med att ha dessa åsikter. Han får stöd av ärkebiskopen av Warszawa och den ungerska premiärminister, som säger at de huvudsakligen muslimska ”är ett hot mot Europas kristna rötter”.

Jag skulle gärna vilja veta kyrkans tankar om omvärldens oro för vad som sker. Ansvariga politiker vill jag fråga hur de tänker om att muslimer kommer hit och inte nöjer sig med att leva fredligt utan vill leva muslimskt. Varför lyssnar ingen på de med bakgrund från muslimska länder som varnar för vad som nu sker i Sverige? Vet de att många av de kvinnor som lever i vårat så kallade demokratiska samhälle inte tycker sig göra det utan säger att det råder muslimska lagar i vissa områden där majoritet utlandsfödda bor. Hur har de tänkt att handskas med detta?

Vi står även inför andra problem med denna ökade flyktingvåg: svårigheter att få bostäder, enorma problem inom sjukvården och därmed också ekonomiska problem. Och inte minst problematiskt är att andra grupper lämnar vårt land; judar, för en del känner sig inte trygga då de inte blir accepterade av islamister. Detta sker i vårt land 2015. Vad händer i Europa? Vad händer i Sverige? Är Sverige redo att ta sig an allt det som kommer framöver med ökad belastning på sjukvård, tyngd ekonomin et cetera?

Jag skulle vilja att samtliga partier svarar på ovanstående samt representanter för kyrkorna.

M

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.