2015-09-11 06:00

2015-09-11 06:00

En 50-meterbassäng står fortfarande på önskelistan

KARLSTAD: Fortsatt kritik mot det kommunala badhuset

Man kan undra för vilka badgäster som Karlstads badhus har byggts ut. Inte är det för oss som vill simma i alla fall. Det fanns, och finns fortfarande, starka önskemål om en 50-metersbassäng, liksom det finns ett stort intresse för simskola, simträning och motionssimning.

Men i stället för att underlätta för Simlinjens efterfrågade och uppskattade verksamhet motarbetar man denna på alla möjliga sätt för att satsa på äventyrsbad, relaxavdelning och liknande aktiviteter, som de flesta väl inte besöker mer än högst någon enstaka gång.

Jag efterlyser en simhall med stora bassänger avsedda för simning och andra simsporter; stora omklädningsrum, även könsneutrala, med många duschar, hårtorkar och skåp för ökad tillgänglighet; och tillräckligt med sittplatser invid bassängerna, så att alla medföljande får plats.

Men Karlstads kommun verkar inte vara intresserad av något sådant. Någon annan närliggande kommun som känner sig manad?

Simintresse finnes

Man kan undra för vilka badgäster som Karlstads badhus har byggts ut. Inte är det för oss som vill simma i alla fall. Det fanns, och finns fortfarande, starka önskemål om en 50-metersbassäng, liksom det finns ett stort intresse för simskola, simträning och motionssimning.

Men i stället för att underlätta för Simlinjens efterfrågade och uppskattade verksamhet motarbetar man denna på alla möjliga sätt för att satsa på äventyrsbad, relaxavdelning och liknande aktiviteter, som de flesta väl inte besöker mer än högst någon enstaka gång.

Jag efterlyser en simhall med stora bassänger avsedda för simning och andra simsporter; stora omklädningsrum, även könsneutrala, med många duschar, hårtorkar och skåp för ökad tillgänglighet; och tillräckligt med sittplatser invid bassängerna, så att alla medföljande får plats.

Men Karlstads kommun verkar inte vara intresserad av något sådant. Någon annan närliggande kommun som känner sig manad?

Simintresse finnes

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.