2015-09-11 06:00

2015-09-11 06:00

Dags att göra något åt mjölkpriserna

LEVANDE LANDSBYGD:

När mjölkmaskinerna tystnar, vad gör vi då...?

Ska böndernas slita i ladugården vara förgäves på grund av det sänkta mjölkpriset? Det har varit den sänkningen efter den andra för alla de bönder som har haft mjölkproduktion som sitt livsverk. Det är dags att göra något åt saken! Vi måste hjälpas åt, innan varenda mjölkmaskin i Sverige har tystnat.

Men det är positivt att Värmlands Nysäter ska börja med lokalproducerad mjölk. Enligt vissa undersökningar är konsumenterna beredda att betala mer för mjölken.

Vi vill ha en levande landsbygd med kor som går ute på bete, inte nedläggningar av betesmarker!

Värna om korna!

När mjölkmaskinerna tystnar, vad gör vi då...?

Ska böndernas slita i ladugården vara förgäves på grund av det sänkta mjölkpriset? Det har varit den sänkningen efter den andra för alla de bönder som har haft mjölkproduktion som sitt livsverk. Det är dags att göra något åt saken! Vi måste hjälpas åt, innan varenda mjölkmaskin i Sverige har tystnat.

Men det är positivt att Värmlands Nysäter ska börja med lokalproducerad mjölk. Enligt vissa undersökningar är konsumenterna beredda att betala mer för mjölken.

Vi vill ha en levande landsbygd med kor som går ute på bete, inte nedläggningar av betesmarker!

Värna om korna!

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.