2015-09-10 06:00

2015-09-10 06:00

Ett gemensamt ansvar inom EU

FLYKTINGAR:

Svar till signaturen Janne (NWT 8/9):

Det är ganska enkelt: det pågår sedan en tid en debatt om flyktingar i svenska medier och även på global nivå. Rent praktiskt har vi i EU ett gemensamt ansvar att hantera flyktingströmmarna hit och har blivit ombedda av FN att göra det. Vad det Arabiska förbundet får för uppmaningar av FN och planerar att göra hanteras dem emellan – precis som vi inte har något ansvar för det antal flyktingar som till exempel Ryssland och Kanada med flera länder tar emot.

Sören

Svar till signaturen Janne (NWT 8/9):

Det är ganska enkelt: det pågår sedan en tid en debatt om flyktingar i svenska medier och även på global nivå. Rent praktiskt har vi i EU ett gemensamt ansvar att hantera flyktingströmmarna hit och har blivit ombedda av FN att göra det. Vad det Arabiska förbundet får för uppmaningar av FN och planerar att göra hanteras dem emellan – precis som vi inte har något ansvar för det antal flyktingar som till exempel Ryssland och Kanada med flera länder tar emot.

Sören

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.