2015-09-09 06:00

2015-09-09 06:00

Trött på otrevliga chaufförer

BUSS:

Otrevliga busschaufförer gör mig förbannad. Jag som ungdom är trött på morgonen och inte alltid på topphumör och det minsta jag behöver är en arg gubbe som inte ens säger hej när man stiger på. Jag påstår inte att alla busschaufförer är otrevliga, de flesta är helt underbara och hälsar med ett glatt leende. Men för inte så längesen så blev jag riktigt arg på en gubbe.

Jag och min vän, som knappt åker buss då hon bor i Filipstad, skulle åka in till Karlstad. Hon hade ett gammalt busskort men vi visste inte om det fortfarande gällde. Vi frågade honom trevligt och tillbaka fick vi ett hånfullt skratt innan hans ens hade svarat på frågan. Där stod vi i en halvfull buss med en retande busschaufför. Till slut sa han att det inte var giltigt längre. Detta gjorde oss osäkra och lite generade, när vi sedan skulle sätta sig i bussen.

Det som gör mig mest förbannad är att det var ett vanligt Värmlandskort, som ska gälla. Så Karlstad, anställ hyggliga och vänliga busschaufförer som ger en behaglig och inbjudande tur på väg till skolan!

DdinaDdina

Otrevliga busschaufförer gör mig förbannad. Jag som ungdom är trött på morgonen och inte alltid på topphumör och det minsta jag behöver är en arg gubbe som inte ens säger hej när man stiger på. Jag påstår inte att alla busschaufförer är otrevliga, de flesta är helt underbara och hälsar med ett glatt leende. Men för inte så längesen så blev jag riktigt arg på en gubbe.

Jag och min vän, som knappt åker buss då hon bor i Filipstad, skulle åka in till Karlstad. Hon hade ett gammalt busskort men vi visste inte om det fortfarande gällde. Vi frågade honom trevligt och tillbaka fick vi ett hånfullt skratt innan hans ens hade svarat på frågan. Där stod vi i en halvfull buss med en retande busschaufför. Till slut sa han att det inte var giltigt längre. Detta gjorde oss osäkra och lite generade, när vi sedan skulle sätta sig i bussen.

Det som gör mig mest förbannad är att det var ett vanligt Värmlandskort, som ska gälla. Så Karlstad, anställ hyggliga och vänliga busschaufförer som ger en behaglig och inbjudande tur på väg till skolan!

DdinaDdina

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.