2015-09-09 06:00

2015-09-09 06:00

Skolkraven måste sänkas

UTBILDNING:

Det är så otroligt hårda krav i skolan och det är något som inte alla ungdomar vill att det ska vara så. Tänk de som har läs- och svårigheter, hur ska de kunna bära sig åt, även de kan göra sitt bästa. Dels för att de blir lättare för de som har svårt i skolan om man slipper och tänka på hur dessa patetiska krav och det blir också bara värre om Skolverket sätter press på alla. För det gör inte saken lättare om man ska sitta och försöka göra ett nationellt prov så gott man kan men kanske inte klarar det.

Vad gör vi åt saken?

Sen också dels för att i vissa ämnen krävs det och det tycker jag inte är rätt för att de ska påverka andra och man kanske inte tycker det är så kul, visst de finns väl folk som har lätt i skolan utan något problem med sina betyg, men vad kan Skolverket göra då åt för dem som har läs- och svårigheter? Har de rätt att sätta press på var och en som har svårt? Därför tycker jag att Skolverket från och med nu ska ändra på detta, så att vi får ordning på detta, för jag tycker att alla ska ha rätt till sin utbildning, skolkraven måste sänkas från och med nu!

Agnes Saxén

Det är så otroligt hårda krav i skolan och det är något som inte alla ungdomar vill att det ska vara så. Tänk de som har läs- och svårigheter, hur ska de kunna bära sig åt, även de kan göra sitt bästa. Dels för att de blir lättare för de som har svårt i skolan om man slipper och tänka på hur dessa patetiska krav och det blir också bara värre om Skolverket sätter press på alla. För det gör inte saken lättare om man ska sitta och försöka göra ett nationellt prov så gott man kan men kanske inte klarar det.

Vad gör vi åt saken?

Sen också dels för att i vissa ämnen krävs det och det tycker jag inte är rätt för att de ska påverka andra och man kanske inte tycker det är så kul, visst de finns väl folk som har lätt i skolan utan något problem med sina betyg, men vad kan Skolverket göra då åt för dem som har läs- och svårigheter? Har de rätt att sätta press på var och en som har svårt? Därför tycker jag att Skolverket från och med nu ska ändra på detta, så att vi får ordning på detta, för jag tycker att alla ska ha rätt till sin utbildning, skolkraven måste sänkas från och med nu!

Agnes Saxén

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.