2015-09-09 06:00

2015-09-09 06:00

Rökningen både skadar, så det är inte värt att börja

RÖKARE: Vi ser dem i skolan varje dag...

Jag fattar inte att man börjar röka. Det finns ingen mening med det, man förstör bara för sig själv. Man kan få många olika sjukdomar, till exempel cancer, så är det verkligen värt det?

Varför finns ens tobak och cigaretter? Det är så många nu som röker att man nästan blir rädd. De som tjänar på det här är de som säljer tobak.

Enligt väldigt många olika forskare ökar risken för cancer om man röker även för de som inte själva röker men som bor med en rökare, särskilt risken för lungcancer. Häften av de som fortsätter att röka dör i förtid av tobaksrelaterade sjukdomar, förutom cancer också hjärt-kärlsjukdomar och lungsjukdomar. Av dessa dödsfall inträffar hälften i åldern 35 till 69 år. Livstiden förkortas med mellan 20 och 25 år.

Jag tycker att hela svenska samhället borde skämmas för att dessa dödsdroger tillåts. Jag kommer aldrig att börja röka/snusa! Vi stöter alla varje dag på någon som röker i skolan eller kanske till och med i hemmet. Det tycker jag verkligen vi ska göra någonting åt! Ge mig bara en anledning till varför cigaretter är bra, så ska jag sluta tycka illa om dem – men, som sagt, det enda positiva är att många företag tjänar på det.

Kungen Sabrina

Jag fattar inte att man börjar röka. Det finns ingen mening med det, man förstör bara för sig själv. Man kan få många olika sjukdomar, till exempel cancer, så är det verkligen värt det?

Varför finns ens tobak och cigaretter? Det är så många nu som röker att man nästan blir rädd. De som tjänar på det här är de som säljer tobak.

Enligt väldigt många olika forskare ökar risken för cancer om man röker även för de som inte själva röker men som bor med en rökare, särskilt risken för lungcancer. Häften av de som fortsätter att röka dör i förtid av tobaksrelaterade sjukdomar, förutom cancer också hjärt-kärlsjukdomar och lungsjukdomar. Av dessa dödsfall inträffar hälften i åldern 35 till 69 år. Livstiden förkortas med mellan 20 och 25 år.

Jag tycker att hela svenska samhället borde skämmas för att dessa dödsdroger tillåts. Jag kommer aldrig att börja röka/snusa! Vi stöter alla varje dag på någon som röker i skolan eller kanske till och med i hemmet. Det tycker jag verkligen vi ska göra någonting åt! Ge mig bara en anledning till varför cigaretter är bra, så ska jag sluta tycka illa om dem – men, som sagt, det enda positiva är att många företag tjänar på det.

Kungen Sabrina

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.