2015-09-09 06:00

2015-09-09 06:00

Krav på fler sovmorgnar

SKOLA:

Vi elever behöver sova mer om vi ska klara av prov och läxor. Det är det många som bor långt ifrån sin skola vilket innebär långa resetider. Det betyder att man kommer hem sent, är trött i huvudet och behöver vila innan man sätter sig och pluggar. Så man lägger sig sent och då blir det mycket jobbigare nästa dag i skolan.

Därför tycker jag att vi borde få fler sovmorgnar! Man orkar inte gå upp så tidigt om man ska hinna plugga. Då blir man trött och sur och kan inte koncentrera sig.

Politiker bör ändra på detta snarast eftersom att man också blir oftare sjuk om man sover för lite. Jag kräver en förändring!

Sur elev

Vi elever behöver sova mer om vi ska klara av prov och läxor. Det är det många som bor långt ifrån sin skola vilket innebär långa resetider. Det betyder att man kommer hem sent, är trött i huvudet och behöver vila innan man sätter sig och pluggar. Så man lägger sig sent och då blir det mycket jobbigare nästa dag i skolan.

Därför tycker jag att vi borde få fler sovmorgnar! Man orkar inte gå upp så tidigt om man ska hinna plugga. Då blir man trött och sur och kan inte koncentrera sig.

Politiker bör ändra på detta snarast eftersom att man också blir oftare sjuk om man sover för lite. Jag kräver en förändring!

Sur elev

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.