2015-09-09 06:00

2015-09-09 06:00

Kändisar piskar upp stämningen

FLYKTINGSTRÖMMAR:

Senaste veckorna har media fullkomligt bombarderat oss med bilder och reportage från flyktingströmmarna genom Europa. På något sätt känns det som vi ska få dåligt samvete för vårt bristande arrangemang och mottagning. Fast vi gör mest i Europa per capita och ligger på tredje plats i reella tal. Det hela bygger på att dom som har det riktigt bra, kändisar, artister, och mediaprofiler håller i taktpinnen och piskar upp en sorts ideal föreställning om att öppna gränser, hämta flyktingarna med försvarsmaktens plan, hyr en färja ja den ena befängda idén efter den andra är sunda och genomförbara. Trycket blir så stort så politikerna känner sig tvungna, eller krävs att delta, uttala sig, lova saker. Det är en katastrof som pågår och vi ska hjälpa till, både här hemma och där borta men vi har ett land att sköta också. Resurserna vi lägger på asyl/flyktingpolitiken idag är mycket stora och konkurrerar med annan samhällsviktig verksamhet. Politikerna har vi valt för att vi anser dem lämpade att ta svåra och långsiktiga beslut och som övergripande uppgift värna om ett stabilt och starkt Sverige. Det är en oroande trend när de tas som gisslan i idealisternas värld där ymnighetshornet står öppet och inget långsiktigt ansvar behöver tas.

Realisten

Senaste veckorna har media fullkomligt bombarderat oss med bilder och reportage från flyktingströmmarna genom Europa. På något sätt känns det som vi ska få dåligt samvete för vårt bristande arrangemang och mottagning. Fast vi gör mest i Europa per capita och ligger på tredje plats i reella tal. Det hela bygger på att dom som har det riktigt bra, kändisar, artister, och mediaprofiler håller i taktpinnen och piskar upp en sorts ideal föreställning om att öppna gränser, hämta flyktingarna med försvarsmaktens plan, hyr en färja ja den ena befängda idén efter den andra är sunda och genomförbara. Trycket blir så stort så politikerna känner sig tvungna, eller krävs att delta, uttala sig, lova saker. Det är en katastrof som pågår och vi ska hjälpa till, både här hemma och där borta men vi har ett land att sköta också. Resurserna vi lägger på asyl/flyktingpolitiken idag är mycket stora och konkurrerar med annan samhällsviktig verksamhet. Politikerna har vi valt för att vi anser dem lämpade att ta svåra och långsiktiga beslut och som övergripande uppgift värna om ett stabilt och starkt Sverige. Det är en oroande trend när de tas som gisslan i idealisternas värld där ymnighetshornet står öppet och inget långsiktigt ansvar behöver tas.

Realisten

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.