2015-09-09 06:00

2015-09-09 06:00

Höj vårt studiebidrag!

PENGAR:

Jag anser att studiebidraget på 1 050 kronor per månad är för lågt för att som tonåring kunna köpa allt som man behöver. Man behöver nya kläder, skor, jackor. En vinterjacka brukar oftast kosta runt 500 kronor och uppåt då har man bara 550 kvar för att kunna köpa nya vinterskor och nya kläder.

Som tjej köper man oftast mer saker än vad killar gör. Tjejer brukar gå ut och fika med sina kompisar, det är så de ofta umgås. De köper smink, som är dyrt om man vill ha bra smink. Ett billigt puder ligger på 150 kronor och det är inte mycket till produkt som man får för de pengarna.

Som kille, om man håller på med en sport som till exempel ishockey, så ska man ha en massa utrustning för att kunna spela – hjälm, skridskor, underställ, klubba, knä- och armbågsskydd med mera. Det har man inte råd med om man bara får 1 050 i månaden. Därför ska studiebidraget höjas!

16 år

Jag anser att studiebidraget på 1 050 kronor per månad är för lågt för att som tonåring kunna köpa allt som man behöver. Man behöver nya kläder, skor, jackor. En vinterjacka brukar oftast kosta runt 500 kronor och uppåt då har man bara 550 kvar för att kunna köpa nya vinterskor och nya kläder.

Som tjej köper man oftast mer saker än vad killar gör. Tjejer brukar gå ut och fika med sina kompisar, det är så de ofta umgås. De köper smink, som är dyrt om man vill ha bra smink. Ett billigt puder ligger på 150 kronor och det är inte mycket till produkt som man får för de pengarna.

Som kille, om man håller på med en sport som till exempel ishockey, så ska man ha en massa utrustning för att kunna spela – hjälm, skridskor, underställ, klubba, knä- och armbågsskydd med mera. Det har man inte råd med om man bara får 1 050 i månaden. Därför ska studiebidraget höjas!

16 år

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.