2015-09-09 06:00

2015-09-09 06:00

Ge oss minst 2 000 i månaden!

STUDIEBIDRAG: Räcker varken till julklappar eller resor

Jag tycker att vi elever borde få mycket mer i studiebidrag. Vi får 1 050 kronor i varje slut av månaden och det räcker inte för fem öre...

Med dessa bidragspengar är det meningen att vi ska kunna köpa de saker vi behöver, till exempel en vinterjacka. Men en jacka kostar minst 500 kronor, och då ska pengarna sedan även räcka till att köpa julklappar och andra saker som vi behöver. Pengarna räcker helt enkel inte till!

Om man sedan vill göra resa eller en utflykt, så måste man spara pengar i flera månader. Men vi vill inte vänta – man är bara ung en gång i livet.

Jag tycker att man borde få minst 2 000 kronor varje månad! Då räcker pengarna till de saker som man behöver och till aktiviteter som gym, till exempel. Om vi får mer pengar har vi också faktiskt en chans till att lära oss att spara pengar också, efter det att vi har köpt de saker som vi verkligen behöver.

Det negativa med detta är ju såklart några konsekvenser som kan uppstå om vissa ungdomar missbrukar pengarna ändå. Fast då har jag en idé: om man sköter skolan – inget skolk, man lämnar in sina läxor i tid och så vidare – så ska man få mer i studiebidrag. Annars tycker jag inte att man är värd det.

Ökade bidrag är en bra idé, tycker jag. Det blir bara positivt, med glada ungdomar och glada föräldrar, inte sant?

Fattig ungdom

Jag tycker att vi elever borde få mycket mer i studiebidrag. Vi får 1 050 kronor i varje slut av månaden och det räcker inte för fem öre...

Med dessa bidragspengar är det meningen att vi ska kunna köpa de saker vi behöver, till exempel en vinterjacka. Men en jacka kostar minst 500 kronor, och då ska pengarna sedan även räcka till att köpa julklappar och andra saker som vi behöver. Pengarna räcker helt enkel inte till!

Om man sedan vill göra resa eller en utflykt, så måste man spara pengar i flera månader. Men vi vill inte vänta – man är bara ung en gång i livet.

Jag tycker att man borde få minst 2 000 kronor varje månad! Då räcker pengarna till de saker som man behöver och till aktiviteter som gym, till exempel. Om vi får mer pengar har vi också faktiskt en chans till att lära oss att spara pengar också, efter det att vi har köpt de saker som vi verkligen behöver.

Det negativa med detta är ju såklart några konsekvenser som kan uppstå om vissa ungdomar missbrukar pengarna ändå. Fast då har jag en idé: om man sköter skolan – inget skolk, man lämnar in sina läxor i tid och så vidare – så ska man få mer i studiebidrag. Annars tycker jag inte att man är värd det.

Ökade bidrag är en bra idé, tycker jag. Det blir bara positivt, med glada ungdomar och glada föräldrar, inte sant?

Fattig ungdom

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.