2015-09-08 06:00

2015-09-08 06:00

Mår dåligt av moskébygge

KARLSTAD:

Jag läser i morgontidningen om planer på moskébygge i Karlstad och mår riktigt dåligt. Det ger verkligt dålig smak i munnen att se politiker och andra anpassa sig ännu mer efter en kultur som bygger på våld och förtryck.

Jag är trött på att svenskar räddhågset till varje pris anpassar sig efter den grupp i samhället som för tillfället är mest farlig och hotfull. På 1940-talet var det nazisterna, i dag är det muslimerna. Om tre generationer kanske det är kineserna. Vad vet jag om framtiden?

Om framtiden lär man sig genom att se till det förflutna. Där det finns islam finns också ohyggligt våld, terror, mord, kvinnoförtryck, extrem kristofobi och rädsla. Det har ingen som helst betydelse vilka, eller hur många av muslimerna som är, eller inte är, våldsamma mot kristna och kvinnor. I vilket fall så är det procenttalet farligt högt. Vi är många som är rädda i Sverige nu. Jag med. Vissa människors rädsla yttrar sig genom att duka under och underlätta för dem som de facto vill oss illa. Vi andra engagerar oss politiskt mot det som för de flesta förknippas med islam – våld och förtryck. Vi vill inte ha moskéer i Sverige. En moské är för mig som kvinna ett landmärke för kvinnoförtryck – och terrorism.

Bygg ingen moské! Och kom ihåg att islam är en religion, det är ingen ras. Lägg således rasistkortet åt sidan och ta saker för vad de faktiskt är.

Kristen kvinna

Jag läser i morgontidningen om planer på moskébygge i Karlstad och mår riktigt dåligt. Det ger verkligt dålig smak i munnen att se politiker och andra anpassa sig ännu mer efter en kultur som bygger på våld och förtryck.

Jag är trött på att svenskar räddhågset till varje pris anpassar sig efter den grupp i samhället som för tillfället är mest farlig och hotfull. På 1940-talet var det nazisterna, i dag är det muslimerna. Om tre generationer kanske det är kineserna. Vad vet jag om framtiden?

Om framtiden lär man sig genom att se till det förflutna. Där det finns islam finns också ohyggligt våld, terror, mord, kvinnoförtryck, extrem kristofobi och rädsla. Det har ingen som helst betydelse vilka, eller hur många av muslimerna som är, eller inte är, våldsamma mot kristna och kvinnor. I vilket fall så är det procenttalet farligt högt. Vi är många som är rädda i Sverige nu. Jag med. Vissa människors rädsla yttrar sig genom att duka under och underlätta för dem som de facto vill oss illa. Vi andra engagerar oss politiskt mot det som för de flesta förknippas med islam – våld och förtryck. Vi vill inte ha moskéer i Sverige. En moské är för mig som kvinna ett landmärke för kvinnoförtryck – och terrorism.

Bygg ingen moské! Och kom ihåg att islam är en religion, det är ingen ras. Lägg således rasistkortet åt sidan och ta saker för vad de faktiskt är.

Kristen kvinna

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.