2015-09-07 06:00

2015-09-07 06:00

Föreningarna har ansvaret för insläpp

KARLSTAD ORDFÖRANDE KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN KARLSTADS KOMMUN: Medföljande föräldrar

Simundervisning

Svar på insändarna ”Samarbetsviljan som bortblåst” och ”Varför straffas idrotten simning?” införda i NWT 4 september.

Sundstabadet är mycket populärt. Nästan 400 000 personer kom för att bada, träna och leka i anläggningen förra året. Förutom att man kan besöka anläggningen som betalande gäst, tillhandahåller kommunen även gratis träningstider till föreningar.

För att undvika att det blir trängsel och framför allt för att säkerställa att brandskyddsreglerna följs har riktlinjer för föreningsverksamhet tagits fram. I riktlinjerna har hänsyn tagits till att anläggningen kan ta emot maximalt 750 besökare åt gången.

När träningstider fördelas till föreningar utgår vi från att alla deltagare ska få ett eget skåp för sina tillhörigheter. Utöver detta kan föreningar låta maximalt 40 personer följa med in i anläggningen vid samma tillfälle.

Varje förening har ansvar för att lösa fördelning av tider mellan olika grupper och antal personer som släpps in vid varje träningstillfälle. De nya riktlinjerna innebär inte att föräldrar eller andra medföljande inte får följa med in i badhuset, däremot finns det en begräsning för hur många som föreningen totalt kan släppa in på sina träningstider.

Sundstabadet lockar som sagt många besökare. De nya riktlinjerna är till för att vi ska kunna erbjuda en trevligare miljö och bättre tillgänglighet i anläggningen för såväl privatpersoner som föreningar.

Johanna Larsson (M)

Svar på insändarna ”Samarbetsviljan som bortblåst” och ”Varför straffas idrotten simning?” införda i NWT 4 september.

Sundstabadet är mycket populärt. Nästan 400 000 personer kom för att bada, träna och leka i anläggningen förra året. Förutom att man kan besöka anläggningen som betalande gäst, tillhandahåller kommunen även gratis träningstider till föreningar.

För att undvika att det blir trängsel och framför allt för att säkerställa att brandskyddsreglerna följs har riktlinjer för föreningsverksamhet tagits fram. I riktlinjerna har hänsyn tagits till att anläggningen kan ta emot maximalt 750 besökare åt gången.

När träningstider fördelas till föreningar utgår vi från att alla deltagare ska få ett eget skåp för sina tillhörigheter. Utöver detta kan föreningar låta maximalt 40 personer följa med in i anläggningen vid samma tillfälle.

Varje förening har ansvar för att lösa fördelning av tider mellan olika grupper och antal personer som släpps in vid varje träningstillfälle. De nya riktlinjerna innebär inte att föräldrar eller andra medföljande inte får följa med in i badhuset, däremot finns det en begräsning för hur många som föreningen totalt kan släppa in på sina träningstider.

Sundstabadet lockar som sagt många besökare. De nya riktlinjerna är till för att vi ska kunna erbjuda en trevligare miljö och bättre tillgänglighet i anläggningen för såväl privatpersoner som föreningar.

Johanna Larsson (M)

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.