2015-09-01 06:00

2015-09-01 06:00

Rättegången en modern häxprocess

SUNNE: Plågade gamlingar försökte försvara sig

Rättsskipning

NWT skriver om ”Åratals terror på Skammens gata -i sagolika Sunne”. Den gatan finns inte bara i Sunne. Den hittar man lite överallt i landet.

Vuxna går före och inspirerar och uppmuntrar ungdomar att på det här sättet att följa efter. 15-20 års provokationer! Det är inte bara anmärkningsvärt, det är både kriminellt och sjukt. Desperata och övergivna av samhället tvingas de försvara sig mot sjuka och hänsynslösa mobbar som inte lämnar dem ifred. Att sedan åtala dessa gamlingar för att de har försökt försvara sig förvandlas det hela till en häxprocess. Man framför förmildrande omständigheter som ” hög ålder kan beaktas, liksom att de är ostraffade”.

Förhoppningsvis mildras domen så de kommer inte att brännas på bål men vid skampålen har de redan hamnat. De som borde sitta där står istället bredvid och ler förtjust. Att åtala dessa plågade gamlingar, som samhället med sin likgiltighet berövat deras rättigheter kan inte beskrivas på ett annat sätt än ett ”nutida häxprocess”. Att rättsystemets väktare kan sjunka så lågt i ett civiliserad land som Sverige!

Jouko Tuliniemi

NWT skriver om ”Åratals terror på Skammens gata -i sagolika Sunne”. Den gatan finns inte bara i Sunne. Den hittar man lite överallt i landet.

Vuxna går före och inspirerar och uppmuntrar ungdomar att på det här sättet att följa efter. 15-20 års provokationer! Det är inte bara anmärkningsvärt, det är både kriminellt och sjukt. Desperata och övergivna av samhället tvingas de försvara sig mot sjuka och hänsynslösa mobbar som inte lämnar dem ifred. Att sedan åtala dessa gamlingar för att de har försökt försvara sig förvandlas det hela till en häxprocess. Man framför förmildrande omständigheter som ” hög ålder kan beaktas, liksom att de är ostraffade”.

Förhoppningsvis mildras domen så de kommer inte att brännas på bål men vid skampålen har de redan hamnat. De som borde sitta där står istället bredvid och ler förtjust. Att åtala dessa plågade gamlingar, som samhället med sin likgiltighet berövat deras rättigheter kan inte beskrivas på ett annat sätt än ett ”nutida häxprocess”. Att rättsystemets väktare kan sjunka så lågt i ett civiliserad land som Sverige!

Jouko Tuliniemi

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.