2015-08-31 06:00

2015-08-31 06:00

Lär barnen sunt förnuft

UPPFOSTRAN:

Apropå skolbråket där en lärare åtalades för misshandel:

Om man lär sina änglar till barn bara att ta för dig med vassa dina armbågar, ananas får man ingenting, går det säkert bra – till den dag då allting rasar... Då önskar man nog att man hade i tid tagit upp det där med ansvar, omdöme och hänsyn för att bygga upp en känsla av sunt förnuft. Annars måste man bygga upp det den hårda vägen.

Jag hoppas att berörda föräldrar inser vilken björntjänst de gör för era barn när ni ger dem grönt ljus att fortsätta på inslagen väg. Att skolan har sin del här beror på de politiska besluten.

Jouko Tuliniemi

Apropå skolbråket där en lärare åtalades för misshandel:

Om man lär sina änglar till barn bara att ta för dig med vassa dina armbågar, ananas får man ingenting, går det säkert bra – till den dag då allting rasar... Då önskar man nog att man hade i tid tagit upp det där med ansvar, omdöme och hänsyn för att bygga upp en känsla av sunt förnuft. Annars måste man bygga upp det den hårda vägen.

Jag hoppas att berörda föräldrar inser vilken björntjänst de gör för era barn när ni ger dem grönt ljus att fortsätta på inslagen väg. Att skolan har sin del här beror på de politiska besluten.

Jouko Tuliniemi

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.